Norrtulls fotbollsspelare har ingen fotbollsplan. Trots att föreningen enligt NSKs hemsida består av hela 1800 spelare samt 350 ledare och är därmed en utav Stockholms största, så saknar laget en hemmaplan. 


Norrtull uppger att spelarna fått i flera år resa runt Stockholm för att få spela sina hemmamatcher, på andra klubbars fotbollsplan. Detta för att Norrmalm uppges vara den enda plats i hela Stockholm som saknar en fotbollsplan.

Norrtulls Sportklubb uppger på sin hemsida att de inte kommer acceptera detta. Då en granskningsfas har påbörjats, så uppmanar klubben folk om hjälp. Det finns en funktion som gör att du med ett klick skickar iväg ett mail till stadsbyggnadskontoret för att stötta Norrtulls Sportklubb och deras kamp om att få ha en hemmaplan.

Klubben anger att det egentligen behövs flera fotbollsplan, hela fem fullstora 11-mans planer för att få förutsättningar likt de andra stadsdelar. Norrmalms stadsdelsnämnd har dock inte för avsikt att bygga dessa idrottsplatser.

Som motivering argumenterar Norrtulls Sportklubb för att bristen på idrottsanläggningar skadar folkhälsan samt barnens välmående och utveckling.

Vill du läsa mer kan du göra det via följande länk:

https://norrtullssk.se/anlggningar