Den senaste veckan har pandemin satt klorna i hockeyvärlden. Först drabbades Juniormästerskapet som till följd av den uppkomna smittan fått avbryta hela turneringen. Bara några dagar senare slår viruset till i SHL och Hockeyallsvenskan.


För två år sedan började covidpandemin på riktigt oroa världen, en pandemi som två år senare fortfarande härjar för fullt. Nu är flera SHL lag drabbade och situationen forändras dag för dag, timme för timme.

Igår meddelade Malmö, Leksand och Oskarshamn att de har smitta i sina respektive trupper, vilket innebär att deras matcher som de skulle ha spelat under denna vecka har fått flyttas fram på obestämd tid. Djurgården var nästa lag som bekräftade smittan, varpå torsdagsmatchen mot Luleå flyttades fram.

Idag, för bara någon timme sedan, bekräftades dock att även den planerade bortamatchen mot Frölunda, som i vanliga fall skulle ha spelats på lördagen den 8:e januari, behöver flyttas.

Frågan som uppstår är när alla dessa framflyttade matcher kommer att kunna genomföras och kanske framför allt – hur många fler matcher kommer behöva flyttas fram under de kommande dagar.