TIDSFÖRDRIV Han var parkeringsvakt i 25 år och blev miljonär. Mannens lösning när det gäller ekonomi och arbete har fått många att dra på sina smilband.

Utanför en djurpark i Bristol, England, finns det en stor parkeringsplats för över hundra bilar. I 25 år har parkeringsplatsen skötts av en trevlig biljettinspektör. Han tog hand om parkeringsavgiften motsvarande 15 kronor för bilar och 65 kronor för bussar.

En dag, efter att ha varit på jobbet varje dag de senaste 25 åren, dök inte biljettkontrollanten upp på jobbet. Administrationen på djurparken kontaktade därför kommunen och rapporterade att biljettinspektören inte varit på arbetet den senaste veckan.

Kommunen undersökte saken och svarade att det var djurparkens eget ansvar att ta betalt för sin parkering.
Djurparken förstod ingenting. Det svarade omedelbart tillbaka att parkeringsvakten som alltid har arbetat där, han var anställd av kommunen. Men kommunen å sin sida vägrade ge sig. Den biljettkontrollant som har arbetat vid djurparken i 25 år har aldrig varit anställd av kommunen.

Medan allt detta tjafs pågick i England, satt en man i en lyxig villa någonstans vid kusten i Spanien, Frankrike eller kanske Italien. En man som uppenbarligen har köpt sin egen biljettmaskin och på eget initiativ kommit till parkeringen för att ta betalt.

Uppskattningsvis har mannen tjänat runt 5 000 kronor varje dag – i 25 år.
5 000 kronor, 7 dagar i veckan de senaste 25 åren = ca 45 miljoner kronor.
Och det roliga? Ingen vet vad han heter.

Foto av Omer Rana på Unsplash
Bilden på parkeringen är inte densamma som mannan tog avgift ifrån.