Plötsligt dyker de personliga sommarplågorna upp. De mänskliga sommarplågorna.
Vilken typ är du? Vilken typ avskyr du?

För många betyder sommaren sol, semester och en allmänt härlig tid. Men plågorna kan vara mer än stick och regniga dagar.

– de mänskliga sommarplågorna.

Illustration: Nora Georigeva

1. Strandmusikanten
Inte alla drömmer om att vara musiker men det gör strandmusikanten. Men är en plåga eftersom denne saknar både taktkänsla och intuition men ändå ska erövra stränderna och oavsett om det kommer från en egen gitarr eller ljudanläggning.

När denna person intar stranden förväntas applåder, ”skön stämning” och dansande människor. Men istället möter strandmusikern människor som bara vill ha en lugn dag på stranden, utan störande moment.

Illustration: Nora Georigeva

2. Gnällspiken
Gnällspiken skyr sommarens njutning och tar nog helst semester i januari. Under sommaren vill gnällspiken sina dagar i hemmets lugna vrå och det låter egentligen inte så illa. Men träffar du på gnällspiken brakar helvetet löst. En enkel fika förvandlas till tjat och gnäll om vädret, det är för mycket folk ute som njuter.

Planerar du en dag med gnällspiken kan du glömma att njuta av en strand, uteservering med glada skratt och allt det där som hör sommaren till.

Illustration: Nora Georigeva

3. Sportfånen
Träffar du sportfånen ska du bita dig i tungan. Råkar du nämna startskottet ”Såg du…?” har du öppnat!
För sportfånen handlar allt om sport och på sommaren handlar den om att planera in dagar med VM och OS och att då planera in dessa dagar med andra sportfånar. Det handlar om dagar men inför, dagen D och eftersnack. Är du inte sportfåne själv ska du akta dig eftersom allt umgänge ska kunna kopplas till sport.

Illustration: Nora Georigeva

4. Grillkungen
Du vem. Du inte bara ser, du känner lukten. Röken sprider sig i kvarteret och det lukten sprider sig varje eftermiddag till grannkommunen.

När sommaren kommer förvandlas grillkungen till en grillexpert på allt som har med grillat att göra, även om grillkungen under det resterande året inte visar något intresse för matlagning.

Grillkungen köper grillolja, marinad och allt kött som går att grilla. En viktig del i ditt uppdrag är att hålla fingrarna i styr för grillkungen kan och vill inte ha hjälp med sitt uppdrag. Din enda hjälp mot grillkungen är en regnig dag.