Jag har aldrig träffat Elin men fått ta del av hennes utstrålning och fantastiska humor genom texter. Dessutom är jag oerhört fascinerad av att den här tjejen läser grammatikböcker för nöjes skull. Hon beskriver sig själv som författare, programmerare, hobbymusiker och fullfjädrad språknörd.

 

Hon hade inga som helst tankar på att bli författare, utan har alltid sett sig själv som en läsare, men när Elin i 30-årsåldern började läsa böckerna om Harry Potter så förändrades det. Det tog henne nästan tio år att få ett manus antaget av ett förlag men hon gav inte upp och vid det här laget hade suget efter att skriva slagit rot på allvar.

Att skriva fantasy för ungdomar är den genre som känns mest naturlig för Elin men hon skriver också gärna feelgood för vuxna och det humoristiska har en tendens att krypa in i allt hon skriver.

Målet är att vara författare och hon skriver för skrivandet i sig, även om drömmen om att bli enormt populär, översatt och läst över hela världen och dessutom omåttligt rik på kuppen finns där.

 

I En väktares bekännelser-serien, som börjar med boken ”En väktares bekännelser” och som sedan följs av “Visheten vaknar” och “Sömnernas sömn”, får vi följa Tilda Modigh, en 15 årig tjej som inte är riktigt som andra tonåringar och vem kunde ana att Stockholm kryllar av tomtar, troll, vättar och älvor? Elin har fått med allt ifrån spänning och humor till tonårspinsamheter och charm.  De här böckerna bör läsas av alla, gammal som ung !

 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är VishetenVaknar300-1.jpg

 

 

 

 

En väktares bekännelser kom 2016 när Elin debuterade. 2017 publicerades Visheten vaknar och året efter Sömnernas sömn. Två år senare feelgood-boken, “I väntan på Jacques” och det är verkligen en riktig feelgood! Jag sträckläste den här boken och skrattade och grät om vartannat. Det är en fantastisk bok ! Samma år släppte Elin också boken “När jag vågar” som riktar sig till åldersspannet 9-12 år och i år boken “De magiska stavarna” (del 1) som är en urban fantasy för ungdomar.

 

 

 

 

 

En underbart rolig och charmig romantisk komedi! Lollo vantrivs på sitt jobb på Telenovas kundtjänst och ägnar dagarna åt att drömma om Jacques, en perfekt, romantisk, supersnygg kille som dyrkar henne över allt annat, men som, om man ska vara petnoga, tyvärr inte finns i verkligheten. En dag får hon reda på att det bor en ung man i lägenheten under hennes som hon känner på sig skulle kunna göra hennes dagdrömmar till verklighet – han heter till och med Jack. Det finns bara ett problem: Jack är försvunnen och ingen vet vart han har tagit vägen. Lollo inser att hon är den som måste hitta honom.

 

 

Skrivarkollo

Från Tisdag den 10 Augusti till Torsdag den 12 Augusti kommer Elin Säfström att ha ett skrivarkollo på biblioteket i Handen, Haninge kulturhus. Det här skrivarkollot riktar sig till tjejer och killar i ålder 13-17 år och man får prova på att göra roliga skrivövningar och får dessutom chansen till riktigt proffsiga författartips. Dessutom bjuds det på frukt. Tiderna som gäller dessa dagar är 13-16.

 

http://elinsafstrom.se – Elins hemsida

https://blogg1.se/blogg-allabloggarutomjag.blogspot.com – Elins blogg