Funderar du på att använda Elementor på din webbplats? Jag kommer här att ta en titt på den här populära WordPress-sidbyggaren och om det är rätt för dig.

Sedan lanseringen 2016 har Elementor snabbt blivit ett av de främsta plugin-tilläggen för WordPress-sidbyggare.

Jag har använt Elementor i 2 år nu och är så nöjd !

 

Vad är Elementor?

Elementor är ett plugin till WordPress som ger dig möjlighet att styra utformningen av de flesta delarna på din WordPress-sajt på ett sätt som inte är möjligt om du bara använder ett tema. Absolut går det att styra utseendet en hel del med bara ett tema installerat på din WordPress-sajt, men du blir väldigt begränsad till vad du kan göra.

Elementors gränssnitt är lätt att använda. Det är inte bara smidigt och felfritt, det låter dig också gå djupare in i hur du placerar dina element.

Det som gör Elementor så användbart är dels enkelheten, dels att du kan du styra hur din sajt ser ut utifrån olika variabler. Du kan till exempel göra en mall för hur artiklar som har en viss tagg ska se ut.

Att i dag bygga en sajt som inte fungerar bra i mobilen är fungerar inte. En styrka med Elementor är att i princip alla element du lägger till utformas för både dator, mobil och surfplatta .

Det finns 2 varianter, ett gratis och en betald.

Verkyget finns både i en begränsad gratisversion och i en betalversion med alla funktioner. Betalversionen är bättre, men du klarar dig med gratisversionen om du har enklare behov.

I denna blogg kommer jag inte att gå in på ”hur” man bygger en hemsida med Elementor utan att berätta lite om det jag anser vara bra och mindre bra med just Elementor etc.

 

Fördelar med en pagebuilder som Elementor

Drag & drop. I Elementor kan du flytta runt element fritt och även lägga in olika block i varandra.
Live-redigering. Få en live-visualisering över dina ändringar kommer att se ut på sajten innan du sparar det .
Fler moduler. WordPress har ett gäng smarta moduler och widgets du kan stoppa in på din sajt, men Elementor har ännu ”fler” att lägga till.
Friare design. Med WordPress kan du lägga till css om du behärskar det och i viss mån styra utseendet, men du är väldigt låst till det tema du valt. Med Elementor kan du ta över designen helt, om du så önskar.

Sammanfattningsvis kan jag säga så här: Ska du bara ha en enklare blogg då räcker det med WordPress och ett tema. Ska du bygga en företagssajt, eller en mer personlig sajt anpassad (och inte kan koda) så är en Elementor att föredra.

 

Slutliga tankar om Elementor

Elementor-teamet har gjort ett bra jobb med att driva ut stora nya funktioner som temabyggaren och popup-byggaren.

Baserat på dagens funktionalitet ensam är Elementor en av de bästa WordPress-sidbyggarna enligt mig och många andra. Och med Elementor-teamets engagemang för att underhålla och förbättra är jag övertygad om att det bara kommer att bli bättre.

 om du har tittat på Elementor för din WordPress-webbplats tror jag definitivt  att du kommer att bli nöjd om du provar.

Du kan få en bra uppfattning om dess funktionalitet från gratisversionen  Om du sedan gillar Elementor kan du överväga att uppgradera till ”Pro” för åtkomst till alla användbara nya funktioner.

Så kika själv på HEMSIDAN HÄR…

Hoppas du fått lite mer kött på benen så att säga . Det finns nu flera hemsidebyggare som jag kommer att skriva om, så missa inte det.

Jan-Erik Lindblom