Finns det risker så öppnas möjligheter. Det är en vardag för cirkusvärlden. We Miss You Days and Nights är en utställning framtagen av fotografen Karolina Henke och Tilde Björfors från Cirkus Cirkör, tillsammans med Stockholms Kulturfestival. Den hänger i Kungsträdgården från 25 augusti till 19 september.

– 26 år med cirkusartister och kreatörer som inspiratörer har lärt oss hur man kan hantera utmaningar som nedstängningar under en pandemi. När Circus Days and Nights inte kunde spela på Kungliga Operan som planerat gick luften ur oss, men då ställde vi om och beslutade oss att göra en utställning mitt i stan. Vi saknar publiken något oerhört och söker ständigt nya sätt att möta den på, säger Tilde Björfors, konstnärlig ledare för Cirkus Cirkör.

Som en förlängning av den svindlande föreställningen Pust i en luftballong, ger Stockholms kulturfestival plats för Cirkus Cirkör och fotografen Karolina Henkes utställning We miss you days & nights i Kungsträdgården 25 aug19 sept.

Utställningen visar fotografier av Karolina Henke som har följt ensemblen i föreställningen Circus Days and Nights, baserad på den Amerikanska poeten Robert Lax möte med cirkusen.

WE MISS YOU DAYS & NIGHTS

25 augusti – 19 september 2021

Kungsträdgården, fri entré

Utställningen presenteras av Cirkus Cirkör i samarbete med Stockholms Kulturfestival