HÄSSELBY: Just nu pågår en workshop för unga som vill få möjlighet att uttrycka sig med foto, film och musik. En tillfällig studio står uppställd mitt på gräsmattan och det är fritt fram för ungdomar i grannskapet att dyka upp för att skapa något tillsammans med handledarna fram till den 29e Juli.

Turning tables arrangerar

Arrangör är Turning Tables, Sweden som är en ideell förening som skapar utrymme för unga att uttrycka hopp, frustration och drömmar genom foto, film och musik

Deras projekt handlar om att inspirera, erbjuda möjligheter och fokusera på all den positiva energi som finns hos unga människor, speciellt på platser med begränsade möjligheter. De vill visa vad konst och kultur kan göra för ungdomar, men också om vad ungdomar genom musik och film kan göra för Sverige.

Kreativa projekt och artister från Hässelby

En av handledarna är Ali Quraishi. Han är själv uppvuxen i Hässelby och har engagerat sig i ungdomar i många år. Ali håller mest på med film, men har en passion för att jobba med ungdomar och stödjer konstnärliga projekt. Många ungdomar har säkert sett ungdomsfilmen Vän eller Fiende som Ali regisserade för några år sedan och som också är skapad i Hässelby med ungdomar från Hässelby. Producent och manusförfattare var systern Naseem Quraishi-Larsson och hennes dotter Nathalie Veronica som också är skådespelare i filmen och numera även är sångerska och låtskrivare. Nu är vi väldigt nyfikna på vad nästa generation kan hitta på.

Musikens plats i Hässelby

Ali säger dock att de flesta gärna vill uttrycka sig med musik. Och musikproduktion är han också uppvuxen med eftersom syster Ayesha varit känd rapartist och producent i många år. Från Hässelby kommer också den kända rapartisten Ken Ring. Så förebilder saknas inte.

https://www.turningtablesswe.org/

Vän eller fiende – Trailer – You tube kanal – Film&skola

https://youtu.be/ZBtS-9WUNkI

https://www.reverbnation.com/nathalieveronica

Fotograf: Naseem Quraishi-Larsson