HOCKEYALLSVENSKAN Play-outspelet mellan Väsby och Kristianstad har blivit en rysare. Ett Väsby som var uträknad efter de två första matcherna. Åkte ner till Skåne och hämtade upp ett 2-0 underläge i matcher.

Nu ska det avgöras – Väsby eller Kristianstad. Ett av lagen spelar hockeyallsvenskan i höst medan det andra får spela i hockeyettan.

Väsby hade hemmaplansfördel. Men det märktes inte. Kristianstad spelade avslappnat och kunde förra tisdagen sätta sig i förarsätet med 1-0 i matcher.

Det skulle bli än värre för Väsby. Knappt 24 timmar senare var det åter dags för match mellan dessa två lag. Lite som i först var det Kristianstad som tog kommandot och gick upp till en 2-0-ledningen och när ”hesa fredrik” tjöt i Renew Arena hade gästerna utöka till 2-0 i matcher.

Två dagars vila – lördag klockan 18 släpptes pucken igen. Tredje matchen. Vinna eller försvinna för Väsbys del. Ett betydlig hungrigare Väsby tog för sig mer och fick matchen dit man ville. Efter två perioder var det Väsby som hade en 2-0-ledningen, som Kristianstad hade haft uppe i Väsby.

Ombytta roller helt enkelt. Även om hemmalaget gjorde ett försök efter att ha reducerat till 1-2 kunde Paul Bittner sätta pucken i tom kasse, 3-1.

Som tidigare i veckan var det mindre än 24 timmar till nästa nedsläpp för match fyra. Liksom tidigare var Väsby tvungna att vinna för att inte få ett snöpligt slut på säsongen. Man inledde med att göra matchens första mål, Johan Lorraine satte pucken.

Johan Lorraine matchhjälte – tvåmålsskytt

I början av andra var det ett powerplay för hemmalaget som gjorde att de kom in i matchen – 1-1. Men Väsby skulle gå till pausvila med 2-1, när Collin Smith höll sig påpassligt framme. Kristianstad gick för en kvittering och fick in pucken efter knappt nio minuter av tredje. Ett resultat som stod sig hela tredje samt fjärde och en bra bit in i femte perioden. För vid 13:05 kom återigen Johan Lorraine in framför mål och kunde trycka in segermålet 3-2.

Matchserien kommer nu att avgöras under morgondagen (läs tisdagskvällen). Ett stort avbräck för Väsby är att deras ena import – Kanadensaren Raphaël Lavoie har på nytt anmälts till disciplinnämnden för en händelse i match fyra.