INNEBANDY Täby FC har haft en liten berg- och dalbanesäsong. I sista grundseriematchen, mot Pixbo som blev två i tabellen, fick man en kanonstart – 2-0 ledning. Men när matchen var över fick man kliva av med en besvikelse – nu väntar slutspel mot laget man besegrat i tre kvartsfinalserie i rad.

Sista grundseriematchen spelades under lördagen. En inte helt betydelselös match – vid seger för Täby mot Pixbo kunde laget passera KAIS Mora i tabellen och komma femma.

Och man fick en kanonstart.

Efter knappt nio minuters spel hade både Julia Croneld och Lisa Karlsson skrivit in sig i målprotokollet – 2-0.

Därefter var det Pixbo för hela slanten – hämtade in Täbyledningen och gick ifrån till 8-2 när matchklockan stod på 11:15 i tredje perioden. Då tog Täby en timeout och något senare plockades målvakten Alexandra Durling – i en jakt på att komma ikapp.

Det resulterade i att både Ranja Varli och Matilda Sjödin fick sitt namn i målkolumnen – 8-3 och 8-4. Men närmare än så kom man inte. Matchen slutade 9-4 och Täby kunde konstatera att man blev sexa efter 26 matcher.