Nu avrundas Dam Elitettan och endast två omgångar återstår för respektive lag. För BP är det mycket som står på spel, då laget ligger precis under sträcket gällande avancemang till Allsvenskan.


Två av sammanlagt tre lag är redan färdiga för spel i Allsvenskan inför kommande säsong, dessa är Umeå och Kalmar. På tredje och samtidigt allra sista avancemangsplatsen hittar vi Uppsala som har lika många poäng (43) som BP. Lidköping, som ligger på en femte plats för närvarande, slåss också om avancemang och har enbart en poäng mindre än BP och Uppsala.

BP har i sin senaste match spelat oavgjort mot Mallbacken, resultat i den matchen var 2:2. BP tog ledningen med knappt tjugo minuter in i första halvlek via Mathilda Johansson Prakt. Hemmalaget lyckades dessvärre inte hålla ledningen trots ett spelövertag. I stället var det gästerna från Värmland som klev fram och kvitterade matchen genom Linnéa Berger.

I början av andra halvlek lyckades BP åter sätta press på gästerna men trots de många målchanser var det istället Mallbacken som tog ledningen, när man i den 65:minuten via ett styrt skott gjorde 1:2. Men BP fick med sig åtminstone en poäng trots allt, och det var återigen Mathilda Johansson Prakt som stod för målet. 2:2 blev det för hemmalaget som gick för segern i slutminuterna, men som till slut fick nöja sig med ett oavgjort resultat.

Poäng tappen kom i ett minst sagt opassande läge, nu när varje poäng räknas så oerhört mycket och kan avgöra avancemanget uppåt. Närmast för BP väntar en mycket viktig bortamatch mot Jitex Mölndal som spelas imorgon klockan 15:00.