Dagen började med tjejernas respektive semifinal och Stockholm fick efter succén möt Göteborg möta den på förhand kanske starkaste lag utav de alla, nämligen Småland. Det skulle visa sig bli en tätt och oerhört jämn match som avgjordes först i övertid.

Det var mycket fokuserade lag som uppträdde i den andra semifinalen och det sågs tydligt att längtan efter att få gå till final var oerhört stor från bägge gäng. Det var Stockholm som började bättre i vad som var en oerhört tätt och defensivt fokuserad tillställning.

I början av den sjunde minuten lyckades Stockholm att etablera ett spel i offensiv zon och den så skottsäkra Isabelle Leijonhielm nätade ledningsmålet till Stockholm. Därefter följde en lång sekvens utan något mål där lag höll för det mesta koll på att inte gå bort sig för mycket. I slutet av perioden fick Stockholm två, tre riktigt farliga målchanser men Småland lyckades hålla undan.

I början av andra perioden hade Småland sakta men säkert börjat bli lite mer hungriga efter kvitteringen och den offensiva pressen ökade. Stockholm försökte att fortsatt hålla tätt och inte bjuda på något större utrymme, men Småland lyckades till slut att kvittera och det via Jenna Raunio. Ställningen 1:1 höll sig ända in till slutsignalen utav den ordinära speltiden och övertiden fick avgöra.

Den fick Småland börja med ett powerplay efter att Stockholm åkte på en minst sagt slarvig utvisning med drygt en minut kvar utav den andra perioden, när det blev för mycket spelare på isen. Småland tog vara på chansen och efter Hilda Svenssons sevärda soloprestation blev det klart att Småland ska få spela final imorgon. För Stockholm väntar en match om tredje plats.