VOLLEYBOLL Serieledande Sollentuna VK tog sig till en GP-final via 3-0 seger mot Habo. Motståndare i finalen blev Hylte/Halmstad. Det blev en Volleybollrysare i fem set.
Nu vet vi vad som krävs för att vinna SM-guld senare i vår, säger SVK:s spikern Jakob Molin i ett pressmeddelande efter matchen.

Sollentuna VK, regerande GP-mästarna, kom med gott självförtroende. Dels för en 3-0 seger mot Habo i semifinalen men också att man vunnit samtliga matcher i serien denna säsongen.

Det kunde alltså bli 17:e raka seger mot svenskt motstånd. Men då gällde det att besegra hallänningarna, Hylte/Halmstad.

Det var Hylte/Halmstad som drog längsta strået i första set, där det blev 15-25. Sollentuna kämpade sig tillbaka och utjämnade till 1-1 set med siffrorna – 25-19. Tredje blev resultatmässigt en repris på föregående set fast till hallänningarna.

Sollentuna hade satt sig i en liten brygga. Laget var tvungna att vinna för att ta matchen till ett femte och avgörande set. Så blev det också.

GP-finalen för herrar fick den underhållande och dramatiska volleyboll man önskat sig.

Lagen följdes åt fram till 5-5. Då gjorde Hylte/Halmstad ett ryck till 6-10. Detta skulle visa sig vara matchavgörande. Hur mycket SVK kämpade lyckades man inte hämta in detta försprång utan hallänningarna fick lyfta GP-bucklan.

–Det känns så klart ledsamt och tungt i laget just nu, men vi gjorde vad vi kunde idag och det räckte inte. Hylte/Halmstad gjorde det bra och spelade på en nivå vi inte mött tidigare på svensk mark. Nu vet vi vad som krävs för att vinna SM-guld senare i vår, säger SVK spikern Jakob Molin i ett pressmeddelande efter matchen.

Noterbart var att även Hylte/Halmstads damer vann sin GP-final mot Engelholm med 3-1.

FOTO: Robert Boman

FOTO: skärmdump volleyboll.se