HOCKEYETTAN Tre segrar var facit när Vallentuna mötte Hammarby på bortaplan. En av dessa var just mot ”Bajen”. Nu såg Vallentunagänget till att ge söderlaget en hockeylektion.

Spelet har funnits där. Men det är poängen och segrarna som räknas i hockey. Där har det inte klaffat fullt ut för Vallentuna, trots med ett spelarmaterial med stor portion rutin.

På de sex omgångarna som laget spelat i östra vårserien har det blivit tre segrar, vara av en på övertid.

Därför var det lite upp till bevis för Mikale Österblom, tränare i Vallentuna, och hans manskap i borta matchen mot Hammarby.

Och det blev en drömöppning.

Veteranen i Svensk hockey, Andreas Paulsson, gjorde 1-0 efter 44 sekunder. Nio minuter senare var det dags igen. Då klämde Victor Andersson in 2-0 i powerplay. I mittperioden halverades målkvoten. På nytt var det Vallentuna som gjorde det, genom Erik Stenbacka. Mål nummer fyra, som visade bli matchen sista, för Vallentuna kom när det återstod mindre än fem minuter.

I matchen slutskede utbröt ett mindre tumult, där Victor Andersson, Sebastian Högberg och Stefan Söder åkte på utvisningar för roughing.

Sistnämnde, Söder, fick fem plus game, där benämningen blev fighting. Segern för Vallentuna gör att laget hänger på både Nyköping och Strömsbro i toppen.

FOTO: ARKIV/Björn Alexandersson

FOTO: Skärmdump swehockey.se