HOCKEYETTAN Sollentuna har varit inte haft marginalen med sig. I jumbofinalen, mot Segeltorp, i östras vårserie såg Lucas Lagerstedt till att deras drake fått chansen att lyfta igen.

Sollentunas inledande sex matcher i vårserien påminner lite om den höst man lagt bakom sig. Det fanns dock ett ljus i tunneln då laget vände till en positiv med sex raka segrar inför vårens omgångar.

Nu har Sollentuna på nytt trillat tillbaka till utgångsläget och poängskörd har lyst med sin frånvaro. Två inspelade poäng har det blivit och laget är fast i botten av tabellen.

Men i jumbofinalen som spelades under söndagen , där Segeltorp stod för motståndet i deras hemmaborg, fick Sollentuna något sånär ordning på sitt spel, vilket resulterade i att man gjorde matchens första mål efter 7:50.

Lagen följdes åt målmässigt och inför tredje var det 2-2. Då fick Sollentuna återigen spelet att fungera. Emil Johansson gjorde 2-3 efter drygt nio minuters spel. Drygt tre minuter senare, i ett powerplay, stänkte Lucas Lagerstedt in 2-4 som förövrigt var hans andra mål i matchen.

Segeltorp plockade målvakten i samband med att Sollentunabacken Oscar Kellerstam utvisades för en interference. Det gav resultat, 3-4, och spänning i slutskedet av matchen. Det blev inga fler mål, utan Sollentuna tog sin första trepoängare i vårserien.

FOTO: skärmdump swehockey.se