FOTBOLL Smittspridningen av Covid-19 fortsätter vara hög. Inga lättnade på restriktionerna ännu. Det gör att Stockholms fotbollförbund blivit tvungna att skjuta upp seriepremiären för herrfotbollens division 4 och nedåt.

När fotbollssäsongen drar igång är det många som säger att våren är på intågande. Nu ser det ut som att de lokala fotbollsdistrikten går en säsong till mötes som påminner om förra året.

Coronapandemin har inte gett upp och smittspridningen är fortsatt hög i stora dela av Sverige. De hårda restriktionerna som regeringen lagt gäller fortfarande och detta menas med att inga matcher får spelas.

De lokala serierna – division 4 och nedåt i herrfotbollen – skulle haft seriepremiär nu till helgen, men dessa har nu fått skjutas upp på grund av de rådande omständigheterna som är i Sverige.

Vi har tidigare informerat om att matcher ställs in eller skjuts upp med fem dagars varsel. Tyvärr är vi nu där för första gången. Under dagen (tisdag) ställer vi in eller skjuter upp samtliga matcher som skulle spelats kommande helg (9-11 april)”, skriver Stockholms Fotbollförbund på sin hemsida.

Skulle det bli fler matcher som blir tvungna att flyttas så finns det olika alternativ på hur dessa serierna ska spelas under denna säsongen.
–”Om seriestarten blir av senast onsdagen den 12 maj kommer serierna spelas som dubbelserier. De omgångar som inte kan spelas i början av säsongen planerar vi in genom att förlänga säsongen och/eller förtäta spelschemat. Serieslut kan komma att skjutas fram till 31 oktober.
Om seriestart sker 13 maj eller senare kommer även 2021 spelas som enkelserier. I det läget spelas endast höstsäsongens inplanerade matcher. Upp- och nedflyttning sker som vanligt.
Division 4 Herr kan behöva en annan lösning beroende på hur SvFF väljer att göra med kvalet upp till division 3”, skriver Stockholms Fotbollförbund i ett dokument som går att laddas ner från sidan.