Djurgården Hockey har allt annat än en bra start till årets upplaga av SHL. Stockholmslaget har förlorat nio av de tio senaste matcherna och har från tretton spelade matcher samlat på sig skrämmande blyga 9 poäng. Sämre än så ligger enbart Timrå till, som med sina 7 poäng ligger allra sist i tabellen. Den amerikanska coachen Barry Smith verkar inte alls lyckas med att hitta ett spel som fungerar och Djurgårdens oflyt börjar bli mer än ett problem.

På lördag var det dags för Djurgården att möta Örebro på bortaplan. Laget kom från en jobbig förlust senast mot Oskarshamn i torsdags och redan på förhand kändes läget väldigt ostabilt. På isen syntes det tydligt att Djurgården fortsatt letar efter sin identitet.

Örebro började väldigt piggt och skickade med knappt en minut in på första perioden in 1:0 via Robin Kovacs. Stockholmslaget skulle dock komma in i matchen och drygt fyra minuter efter Örebros ledningsmål kom det kvittering från gästerna, när Engsund styrde in ett hårt skott från Gragnani. Matchen böljade fram och tillbaka men till slut blev det ändå hemmalaget som skulle gå in till första periodpausen med vind i seglen när Örebro pressade in 2:1 via Jani Lajunen.

Efter pausen var matchbilden mer eller mindre densamma, men Djurgården började pressa lite mer. Resultatet av detta blev Pontus Johanssons brytning genom Örebro försvaret, som stressade Örebro hanterade på ett icke regelrättslig sätt och straffslag för Djurgården blev därmed ett faktum. Marcus Sörensen var det som tog hand om straffen och han gjorde det med stil när han mycket snyggt sköt in 2:2 för bortalaget. Matchen var återigen jämn, åtminstone rent resultatmässigt.

Väl in på tredje perioden var det Örebro som hade en jättechans men missade och det blev Djurgården istället som tog ledning för första gången i matchen. Efter en tilltrasslad situation i Örebros försvarszon lyckades man till slut peta in pucken, målet skrevs till Filip Cederqvist efter en videogranskning. Men Stockholmarnas glädje skulle inte bli långvarig när Rodrigo Abols utjämnade för hemmalaget enbart drygt tre minuter senare och såg till att matchen skulle gå till förlängning. Där stämde det inte alls för Djurgården och efter en mycket bisarr och minst sagt olycklig situation lyckades Örebro till slut vinna matchen med 4:3 och tog därmed 2 poäng. Djurgården kunde åtminstone ta med sig en pinne hem, men förlusten svider oerhört med tanke på dagsläget.

Det är frågan hur Djurgården ska nu hitta fram. På torsdag är det en tuff motståndare som väntar, när Djurgården möter Frölunda på bortaplan. Laget kommer hoppas på att äntligen få bryta den negativa trenden av flertalet förluster och ta med sig tre härliga poäng.