INNEBANDY Detta att hamna i underläge blir allt mer vardag för Täby FC:s damer. I hemmamatch mot Malmö FBC var det på nytt uppförsbacke – 1-4 – en bit in i andra. Då kom vändningen – men det hjälpte föga för att bärga nya triumfer.

Täby FC har under denna säsongen satt sig själva i svåra situationer i flera matcher. Underläge med ett par mål när halva matchen spelats.

Lördagsmatchen mot Malmö FBC var det inget undantag.

Efter knappt tio minuter av andra perioden gjorde gästerna 1-4. Innan dess hade tränaren Maimon Abdallah åkte ut 2+10 för osportsligt uppträdande.

Men bara 19 sekunder efter 1-4-målet såg Agnes Wiklund till att inleda upphämtning och innan perioden var över hade hemmalaget utjämnat till 4-4.

Energin och självförtroendet att ha hämtat upp underläget fortsatte i tredje. För innan matchklockan passerat fem minuter hade Täby satt sig i förarstolen genom att göra både 5-4 och 6-4, där målen gjordes av Julia Croneld och Ranja Varli.

Malmö gav sig inte utan såg till att vända på matchbilden ytterligare en gång och med 1:35 kvar tryckte den tjeckiska stjärna Tereza Urbánková in 6-7 som också blev matchens sista.

Det gör att Täby FC:s härliga segersvit på sex raka därmed blev bruten.