Superavslutning väntas i Allsvenskan. Tre matcher återstår för Djurgården, endast två för AIK, men bägge lag har fortfarande stor chans på att ta ligatiteln.


Avslutningen utav årets säsong kan inte bli så mycket bättre. Fyra lag slåss om det, endast tre poäng skiljer dem åt. Ledande Malmö tycks ha det bästa läget, med 55 poäng sitter de just nu på en förstaplats och har två poängs försprång på andraplacerade Djurgården – men, Djurgården har spelat en match mindre, vilket också innebär att Djurgården för tillfället är det enda laget som har det helt i egna händer. Tre vinster innebär en titel oavsett hur andra lag spelar.

För AIK är det inte lika ljust om det nu går att säga så. Laget har gjort en toppensäsong men seriesegern har de inte i egna händer. Med två matcher kvar har de två poäng upp till Malmö och ligger just nu lika med Djurgården som, som tidigare nämnt, har en match till godo. AIK måste hoppas på att man vinner sina två sista matcher samtidigt som både Djurgården och Malmö måste tappa poäng om det ska gå vägen.

Djurgården kan ta ett grepp om första platsen redan idag, när IFK Norrköping står för motstånd. Djurgården spelar dock på bortaplan, så publikstödet kommer utan tvekan vara på Norrköpings sida. Tränaren Kim Bergstrand kan känna stort hopp inför kvällens viktiga möte. Laget är komplett och inga skador eller sjukdomar präglar truppen för tillfället.

Däremot får man se upp med Norrköping. Laget ockuperar just nu en sjundeplats och har endast 10 poäng mindre än Djurgården. Bergstrand säger följande om kvällens motståndare: ”Normalt sett är dom väldigt anfallsglada och väldigt bra framåt, även om deras senaste match var lite annorlunda. Dom har ett sätt att spela försvarsspel som skiljer sig lite från de flesta andra lag, något som vi hanterade bra i våras och ska försöka göra igen”.