INNEBANDY Efter en motig inledning av säsongen har Täby FC växlat upp. Inför bortamatchen mot nykomlingarna IBF Falun var laget obesegrade under 2021. Och trenden skulle hålla i sig.

Det såg länge ut som att Täby FC skulle gå mot sin sämsta säsong på länge. I de sju första omgångarna hade laget bara tagit två segrar. Förluster mot båda nykomlingarna Lund och Falun gjorde att laget var förankrat i botten av tabellen.

Nu är det historia.

2021 har varat i 23 dagar och Täbytjejerna har, trots att man flertalet gånger hamnat i svåra situationer, lyckats hitta vägar till segrar. Inför bortamötet mot nykomlingarna IBF Falun, som laget förlorade emot med 4-8 på hemmaplan, hade man en stor portion självkänslan efter fem raka segrar.

Denna självkänslan fanns med under hela matchen. Laget hade i stort sett avgjorde matchen när drygt halva andra perioden hade spelats. Då gjorde Julia Croneld 6-2 efter passning av Moa Tschöp.

Täbyforwarden Moa Delshammar, som nu gjort 11 matcher för Täby FC, var poängbäst i matchen efter att hon passat fram till Anna Peterséns 1-3 och 1-4 i första perioden och Vilma DE Gyssers 9-2 mål i tredje. Sedan såg hon även till att skriva in sig i målprotokollet genom att göra 7-2 och 11-3.

Matchens slutresultat blev tillslut 12-4 och Täbytjejerna som därmed tar sin sjätte raka seger och börjar närmar sig en topp fyra placeringen.

Värt att notera är att fem Täbys spelare – Alexandra Durling, Moa Tschöp, Lisa Carlsson, Matilda Sjödin och Agnes Wiklund – är uttagna till kommande landslagsläger 4-7 februari i Gävle.