SDHL För andra året i rad tog SDE sig till SM-slutspel i SDHL. Återigen var Brynäs motståndarlaget. Efter en 6-0-förlust i första kvarten var chanserna minimala att ta sig vidare i slutspelet.

Förra året, som blev en stor succé, hamnade SDE på sin bästa placeringen någonsin i SDHL. Laget slutade på en sjätteplats och fick möta Brynäs i en kvartsfinalserien. Då blev 2-0 i matchserien till Brynäs.

I år hamnade SDE på en sjunde plats när grundserien i SDHL summerades under fredagen förra veckan. Tre dagar senare, måndag, påbörjades slutspelet. För andra gången i klubbens historia fick man spela ett SM-slutspel. Precis som förra året blev det Brynäs som stod för motståndet.

Första matchen, i Enebybergshallen, var det jämnt i två perioder, där Brynäs hade 2-0-ledning. 40 sekunder in i tredje perioden kom ”spiken i kistan” – 3-0 till Brynäs. Matchen slutade 6-0.

Vinna eller försvinna. Det var läget för SDE när man klev ut på isen i Monitor ERP Arena under onsdagskvällen. Och man var med i nästa 15 minuter, där Julie Zwarthoed hade ett friläge. Men 14:49 kom Brynäs första mål och därefter tog hemmalaget över matchen och gick i från för att till slut vinna med 5-0.