VOLLEYBOLL Sollentuna VK:s båda representationslag har spelat Grand Prix. Det var damerna som inledde. Där tuffast möjliga motstånd väntade – Hylte/Halmstad.

Under helgen spelas Volleybollens Grand Prix. Sollentunas herr och damlag fanns med. Det inleddes med damernas semifinal. Där fick Sollentuna VK ta sig an suveräna serieledande i elitserien Hylte/Halmstad.

Och det blev tufft.

Hylte/Halmstad fick en perfekt start och vann första set med 25-15. Andra set skulle även detta gå till Hallänningarna – 25-12. Även om tredje inleddes med att Hylte/Halmstad gick upp i en 8-3 ledning, gav Sollentuna inte upp. Laget kämpade sig tillbaka och var bara tre poäng ifrån – 15-12 – när motståndarna lade in den högre växeln och gick upp i en sjupoängs ledningen 19-12.
Då var matchen avgjord.

Sollentuna orkade inte och klev av med en 3-0 förlust i set, där sista set blev 25-16.
– Vi kände på förhand att vi inte hade något att förlora, så vi gick bara in och körde och spelade vårt spel och hade trots allt roligt på vägen. Vi har en bit kvar till den absoluta toppen, så det bara att åka hem och fortsätta gnugga på med träningen, säger Sollentunas passare Fanny Andersson i ett pressmeddelande efteråt.

 

FOTNOT: Sollentunas herrar hade matchstart 18:00 under lördagen och information från matchen hade inte uppdateras när denna artiklen publicerades.

FOTO: Robert Boman

FOTO: skärmdump svenskvolleyboll.se