Flickornas TV-puck är igång. Sammanlagt fyra kvartsfinaler spelas denna fredag. Klockan 14:40 var det dags för Stockholmstjejer att ta sig an Göteborg och vilken otroligt sevärd tillställning det hela blev.

Det var Göteborg som började den mycket anfalls rika matchen bättre. Redan 20 sekunder efter nedsläpp gjorde Emilia Bergeby Hallbeck första målet för Göteborg. Men Göteborg skulle fortsätta med sin pigga start och två minuter senare smällde det på nytt när Bergeby Hallbeck tog sig på egen hand igenom försvaret och nätade för 0:2. Det skulle dock komma ljusare tider för Stockholm och mycket riktigt skrev man sig några minuter senare in i protokollet, och det i den femte minuten av första perioden när Isabelle Leijonhielm reducerade till 1:2.

Måluppvisningen fortsatte i vad som var en mycket svängig period med chans för bägge lag. Med drygt halva perioden spelat var det åter dags för Göteborg att näta, och det genom Ella Hellman som gav Göteborg en tvåmålsledning. Vem kunde då ana att det var den sista för Göteborg och att Stockholmstjejer inte enbart skulle kvittera, men även lyckas vinna matchen.

Vändningen började med drygt två minuter kvar av den första tillställningen när Saga Odebrant reducerade till 2:3. Ett mycket viktigt mål som gjorde att Stockholm var med i matchen redan från start av den andra perioden, en period som Stockholmslaget hade en oerhört bra koll över ända in till slutsignalen. Kvitteringen kom genom ett uppvisningsmål utav Isabelle Leijonhielm som dribblade sig hela vägen igenom och avslutade med ett snyggt skott för 3:3. Därefter följde en period som var helt i Stockholms regi och Göteborg tröttades ut rejält.

Till slut klarade man inte av att stå emot längre efter att Vega Milfors sköt in 4:3 via ett distinkt skott från blå. Då sjönk Göteborgs mod rejält och därefter var det fortsatt Stockholm som hade betydligt mer rörelse och säkerhet över sitt spel. Matchen avgjordes med dryg en och en halv minut kvar när Jessica Karlsson gjorde 5:3 målet. Därefter testade Göteborg att ta ut målvakten för att åtminstone lyckas reducera, men någon större målchans för reducering kom det inte. I stället var det åter Vega Milfors som kunde näta än en gång, det i öppen kasse.

Slutresultatet blev hela 6:3 för Stockholm, som efter den makalösa vändningen är vidare till morgondagens semifinalspel.