INNEBANDY Täby FC håller på att förbereda sig på kvartsfinal mot Endre. Timmar innan nedsläpp kom bomben – landslagsbacken hoppar av lagom till slutspel.

Vi tycker givetvis det är beklagligt att vi hamnat i den situationen, men vi respekterar hennes beslut fullt ut, säger Robin Andersson, sportchef i Täby FC, till klubbens hemsida.

Det är slutspel alla innebandyspelare har väntat på. Herrarna har det redan dragit igång. I går drog även SSL-damers slutspel igång. Där både Thorengruppen och Pixbo vann sina matcher.

Nu är det Täby FC:s tur att kliva in. För fjärde slutspelsåret i rad ska man möter man Endre IF.
Men bara timmar in nedsläpp kom Slutspelsbomben.

Moa Tschöp, Täby FC:s bäste poänggörare, hoppar av. Enligt klubbens hemsida ska det vara vissa händelser inom laget som gjort att landslagsbacken bestämt sig.

–Moa Tschöp kommer inte att spela vidare för Täby FC i Dam SSL slutspelet. Hon har på grund av vissa händelser inom laget bestämt sig för att avbryta säsongen. Vi tycker givetvis det är beklagligt att vi hamnat i den situationen, men vi respekterar hennes beslut fullt ut, säger Robin Andersson, sportchef i Täby FC, till klubbens hemsida.

När Sportexpressen når Robin Andersson för en kommentar är han fåordig om Tschöps beslut.

–Jag fokuserar på de som ska spela slutspel, det är faktiskt inte mycket svårare än så. Det är jättetråkigt, men det är vad det är. Vill hon inte spela så vill hon inte spela, säger Robin Andersson till sportexpressen som inte är överraskad över beslutet men poängterar att det är helt hennes eget.
–Hon tog beslutet tidigare i veckan och vi har vetat om det, det kom inte som någon chock för oss. Beslutet ligger hos henne – 100 procent. Det är skittråkigt men vi måste fokusera på de som är här och ska spela i kväll. Det är vårat fokus.