HOCKEYETTAN Wings har haft en tuff resa denna hockeyettansäsong. En tionde plats i grundserien och en seger på de fyra inledande matcherna i vårserien. Det gjorde att Wings agerade timmar innan nedsläpp i norrortsmötet mot Vallentuna.

Mattias Valente var med och tog upp Wings från hockeytvåan till hockeyettan efter säsong 2018/19. Förra säsongen blev lite av en succésäsong. Laget var med och fightades om en allettanplats in på mållinjen. Men fick se sig besegrade av norrrortskonkurrenterna Vallentuna.

I år har denna succé inte lyckats följts upp på samma sätt. I stället har Wings fått kämpa i varje skridskotag för att lyckas plocka poäng. Efter att grundserien var färdigspelad hade laget hamnat på en tionde plats.

Nu när vårserien har dragit igång har det fortsatt varit ”grus i maskineriet”.

En seger på de fyra inledande matcherna fick Wings att agerar inför mötet med Vallentuna under fredagskvällen. Enligt uppgifter, då obekräftade, ska klubben sparkat huvudtränare Mattias Valente timmar innan nedsläpp.

När sedan laguppställningen offentliggjordes på swehockey.se så fanns inte Valente med i ledarstaben, enbart Pontus Persson. Matchen, som laget för övrigt plockade poäng i, slutade med en suddenförlust 4-3.

Det ryktas nu om att Almtunas förre tränare, Martin Gudmundsson, kommer vara den som leder Wings under vårserien.

Märstaklubben har fortfarande inte bekräftat om turerna kring Mattias Valente.