HOCKEYETTAN Slutspurten i hockeyettans östra serie. Vallentuna hade en teoretisk chans på allettanspel. Då var en seger mot Strömsbro ett måste.

Vallentuna hade rustat sig för att vara ett allettan lag i hockeyettans östra serie. Men coronaviruset satte käppar i hjulet och flera matcher fick skjutas upp. Det innebar att Vallentuna fick spela dessa matcher under november och december. Ett spelschema som laget inte mäktade med tillslut.

Men det fanns en teoretisk chans att nå allettan för Vallentuna. Ett måste var seger under fredagskvällen, i hemmaborgen, mot Strömsbro, som också är med i racet om en allettanplats. Dessutom måste matcherna som Hanviken har kvar, fem stycken, gå deras väg.

Vallentuna fick en drömstart. Oskar Söderberg stänkte in 1-0 efter dryga tre minuters speltid. Men så var de detta med utvisningar. Ett powerplay för Strömsbro gav målkungen Joakim Axman fritt fram, gjorde 1-1 med 54 sekunder kvar av period ett.

I andra blev sex minuter, mellan 5:16 -11:13, ödestigna för hemmalaget. Tre mål gav gästerna en 1-4-ledning. Trots en reducering,2-4, innan periodvilan fick Vallentuna jobba i uppförsbacke.

Vallentunas Viktor Andersson och Marcus Abrahamsson gav dock spänning i tredje när de gjorde 3-5 och 4-5 inom loppet av en minut.

Och så detta med utvisningar. Gustav Ahnelöv åkte ut två minuter för hooking när matchklockan stod på 58:02. Vilket Strömsbro tog tillvara på. Och tryckte in slutresultatet 4-6.

Vallentuna får därmed spela i fortsättningsserien när grundserien är färdigspelad.