SDHL Säsongens matcher mellan SDE och AIK har blivit dramatiska. SDE har gått segrade med uddamålet. Även tredje mötet mellan dessa Stockholmslag fick ett rafflande och spännande avslut – straffdramatik.

Stockholmsderbyna mellan SDE och AIK har under säsongen har haft alla ingredienser som en hockeymatch ska ha.

Två gånger har Stockholmsklubbarna drabbats samman hittills. Båda matcherna har vunnits av SDE med uddamålet. Första efter ordinarie tid – 4-3. Andra blev det suddendramatik, där resultatet blev 3-2.

Under fredagskvällen var så dags igen. En tredje gång.

Och som de två tidigare matchen blev det spänning och dramatiskt hela matchen igenom. AIK satte sig i förarsätet målmässigt, efter en mållös första period, efter ett powerplay. SDE kvitterade med dryga fyra minuter kvar av mittperioden. Och innan ”hesa fredrik” tjöt i Ulriksdals IP Hall 3, 12 sekunder för att vara exakt, gjorde Julia Zwarthoed 2-1.

AIK lyckades kvittera efter bara minuten spelade av tredje. Ett resultat som höll sig under ordinarie tid samt suddentiden. Matchen fick ett straffdramatiskt slut.

Efter fem straffar hade lagen gjort varsitt mål. Då klev Zwarthoed ut på isen en andra gång, missade första, i detta straffavgörande. Denna gången gjorde hon inga misstag utan satte pucken i mål. Detta gav press till Solnatjejerna, vilket de inte klarade utan Lindsey Post räddade och bonuspoängen gick därmed återigen till SDE.