Stockholm fick efter gårdagens miss i semifinal ställas mot Ångermanland i dagens bronsmatch. Ett Ångermanland som förlorade sin semifinal mot Dalarna. Trots att bägge lag var oerhört motiverade efter att få ta brons med sig hem och få avsluta turneringen med positiva känslor, så syntes ändå besvikelsen över ett missat final relativt tydligt.

Matchen började med ganska så lågt tempo och det var inte alls samma intensitet som vi fått bevittna under de tidigare matcherna. Men Stockholms bredd hade lite mer att gå på och Jessica Karlsson tog ledningen för Stockholmslaget i den åttonde minuten utav den första perioden.

Därefter fick Stockholm lite lugn på klubborna och man började spela betydligt mer strukturerad. Trots detta lyckades Ångermanland ändå att skapa målchanser och det främst via deras två profiler, Hedqvist och Hallin. Det kom en och annan chans men Ångermanland lyckades inte riktigt fylla på med andra spelare vilket tröttade laget till slut. Resultatet blev de många utvisningar som Ångermanland ådrog sig, laget ville vid vissa tillfällen lite för mycket helt enkelt.

En av dessa powerplay tog Stockholm vara på, det i andra periodens sjunde minut när Felicia Åberg nätade för 0:2 och matchen kändes redan avgjord. Stockholm var det bättre laget och trots att man gick bort sig då och då så hade man ett spelmässigt övertag. Stockholmssegern och det vunna bronset bekräftades i den sista minuten när Vega Milfors avgjorde i öppen kasse.

Vi gratulerar tjejerna till fina bronsmedaljer och en mycket imponerande insats i turneringen.

I killarnas final fick det bli de två Stockholmslag, Nord och Syd, som ställdes mot varandra i kampen om det så åtråvärda guldet. Ett högintressant derby som från början bjöd på mycket tuff spel med hårda kamper och hög intensitet som huvudingredienser. Spelet böljade fram och tillbaka men Nord var trots allt lite vassare i offensiven, vilket Melvin Fernström bekräftade med sitt ledningsmål. Nu tvingades det kompakta Syd försvaret att börja chansa lite och följa upp allt oftare för att försöka kvittera finalduellen, men så skedde icke trots några riktigt vassa lägen. I stället var det Nord som skaffade sig en tvåmålsledning genom stjärnspelaren Elliot Sigrell med knappt en minut kvar utav den första perioden.

En tvåmålsledning var en tuff verklighet för Syd som nu i andra perioden behövde göra åtminstone två mål för att kvittera tillställningen. Reduceringen kom slutligen i den åttonde minuten när Viggo Nordlund sköt in 1:2. Det skulle dock bli det sista målet för Stockholm Syd i matchen och därmed också i hela turneringen. Det blev mycket riktigt Stockholm Nord som klev fram och avgjorde matchen genom Hugo Råsten som nätade för 1:3. Syd fortsatte att kämpa febrilt ända in i det sista, men mycket tack vare de utvisningar man ådrog sig i den andra perioden blev man chanslös mot ett oerhört starkt och fokuserad Nord.

Stockholm Nord vann i och med detta turneringen och fick, tillsammans med Småland på flicksidan, glädjas av guldet.

Vi gratulerar Stockholm Nord till turneringssegern samt också Stockholm Syd till en mycket fin andraplats.