HOCKEYETTAN Heta känslor. Mycket närkamper och sköna tacklingar. Det var vad man såg framför sig när första derbyt i hockeyettan östras vårserie spelades. Men inte. Vallentuna spände bågen och lekte hockey.
– När vi spelar som vi ska är det inte många som slår oss, sade Vallentunabacken Lukas Renemark i livesändningen efter första perioden.

Ett Hockeyderby kan inte annat än att förvänta sig bli spännande. Heta känslor och många schysta närkamper.

Men ack så fel. Det blev lite som ”kattens lek med råttan” i norrortsderbyt mellan Vallentuna och Sollentuna. Efter första perioden hade hemmalaget, Vallentuna, gått ifrån till en 3-0-ledning.
– Vi är på tok för dåliga, sade Sollentunas lagkapten Philip Wong i livesändningen.

Andra perioden blev till stor del en kopia på första. Vid 5-0 bytte Sollentuna målvakt som inte gav någon effekt. Utan hemmalaget gjorde även 6-0. Innan perioden var över kom dock reduceringen till 6-1, där Viktor Lundberg spelade till Emil Johansson.
– Vi måste göra om och göra rätt. Jag har inget bra ord för det, men det är mycket vi måste göra rätt, säger Victor Lundberg.

Om den berömda spiken redan efter 40 minuters spel var nedslagen, såg veteranen Andreas Paulsson till att slå ner den lite extra genom att göra 7-1 efter två minuters spela av tredje. Lundberg putsade till slutresultatet till 7-2.
– Vi hade prata om defensivt under hela veckan. Så det är kul att det ger resultat. Kan vi hitta lite vinnarspår nu så kan vi bli farliga när serien går mot sitt slut, sade Vallentunas tränare Magnus Kullerback efter matchen.

Segern gjorde att Vallentuna hittade tillbaka på vinnarspåret medan Sollentuna får vänta på sin första seger i vårettanserien.