HOCKEYALLSVENSKAN 6-3 förlusten mot Tingsryd blev droppen. Drygt en vecka innan play-out slutspelet mot Kristianstad ska spelas förändra Väsby i ledarstaben – Viktor Tuurala sparkas.
Det stämmer att jag fått lämna, säger Viktor Tuurala till sportexpressen som avslöjade uppgifterna.

Det har legat i luften. Alla experter har funderat när Väsby skulle göra förändringar i ledarstaben. Men klubben har tränat på och plockat in nya spelare som höjt deras målskörd ytterligare någon nivå. Men poängen har uteblivit och förlusterna avlöst varann.

I går, när laget mötte Tingsryd på borta plan, såg det bra ut fram tills mitten av andra perioden, Väsby hade en 3-1-ledningen. Den tappades och laget fick åka ifrån Småland med en 6-3-förlust.

Ett resultat som fick konsekvenser för huvudtränaren Viktor Tuurala.

Under torsdagen avslöjade SportExpressen.se att Väsby sparkar Tuurala omedelbart. När tidningen når Tuurala själv blev svaret:

–Det stämmer att jag fått lämna. Jag kan väl säga så här, att jag hade velat fortsätta, men det är egentligen bättre du pratar med Tom Tärnström om det här. Han är rätt person att motivera det.

Under eftermiddagen gick klubben själv ut med uppgifterna att man förändrar i ledarstaben. Ny tränare blir Mats Lusth, som varit uppdragslös sedan han lämnade Karlskrona i januari. Dessutom får Lusth hjälp av Kjell G. Lindqvist och Peter Lundström.
–Tanken är att vi tre ska komma in med ny energi. Det är kort om tid, så det går inte att göra så stora förändringar. Det finns mycket kvalité i den här gruppen, men det är försvarsspelet som vi kommer behöva lägga energin på den tiden vi har här innan kvalspelet drar igång, säger Mats Lusth till Väsbys officiella hemsida.