HOCKEYETTAN Det har verkat som att allettanplatsen för Vallentuna varit bortspelade. Men det finns fortsatt en teoretisk chans att nå den. Detta efter att man plockade hem poängen mot Visby/Roma.

Vallentuna har inte fått spelet att funka fullt ut den senaste tiden. Förlusterna har varit fler än vinsterna. Därav att allettanplatsen sett ut att segla Vallentunagänget förbi denna säsongen.

Det finns dock en teoretisk chans att nå dit. Men då var man tvungen att besegra Visby/Roma, som besitter tredje plasten i tabellen, för att inte ytterligare halka efter poängmässigt.

Det var något som Vallentunaspelarna själva fattat och man satte sig en bra position efter första perioden, då man gick in i omklädningsrummet med en 2-0 ledning.
Två powerplaymål skulle göras i mittperioden – ett till vardera lag. Fyra minuter in i tredje satte Vallentunaforwarden Stefan Söder ”spiken i kista” genom att göra 4-1. Visbygänget fick sista ordet rent målmässigt när man gjorde 4-2 efter 12:57.

Dessa tre poäng för Vallentuna innebar att man fortfarande har fem poäng upp till en allettanplats, då Strömsbro vann sin match mot Nyköping.

FOTO: Skärmdump swehockey.se