ISHOCKEY Nu är grundserien över. Hockeyettans allettanserie, norra och södra, samt fortsättningsserier är nu spikade. Hockeysäsongen för en del hockeyettanlag förlängs till 3 mars, då vårseriens 21 matcher förhoppningsvis ska vara färdigspelade.

Nu drar hockeyettans andra del igång. Efter att grundserierna spelats klart, med en viss förskjutning på grund av coronaviruset, så har allettanserierna, norra och södra, samt de fyra fortsättningsserierna spikats.

I östras vårserie får Vallentuna och Strömsbro vara förhandsfavoriter. Sollentuna och Wings har under grundserien haft en berg- och dalbaneformkurva, där Sollentunagänget, som under de tolv första omgångarna bara lyckades plocka en seger, fick i gång sitt spel de tio sista matcherna och klättrade från jumboplatsen till en nionde plats.

För Wings del var det lite omvänt. I de sju första matcherna hade man plockat fem segrar där man tog tre raka seger i inledningen.

Men sedan började förlusterna dugga tätt och laget tappade tabellplacering och hamnade till på en tionde plats, en poäng efter Sollentuna.

Vallentuna drabbades hårt av coronaviruset i laget i början av säsongen och lär vara taggade för uppgiften att ta hem segern i denna serien.

Fortsättningsserien påbörjas redan till helgen, söndag den 10 januari. För Vallentuna del väntar Hammarby på hemmaplan. Även Sollentuna börjar hemma, där Segeltorp kommer på besök. Wings får ta sig något söder ut för att besöka Stora Hallen som är Nyköpings hemmaarena.

FOTO: skärmdump swehockey.se