HOCKEYETTAN Sollentuna har åkt på förlust efter förlust. Inför bortamatchen mot Hammarby hade laget tre vinster på 16 matcher. Efter matchen kan SHC konstatera att man funnit ett sätt att plocka poäng.

”En gång är ingen gång – två gånger är en vana” – är ett klassiskt ordspråk. Det är vad man kan säga om Sollentuna Hockey just nu. Den här säsongen har dock varit allt annat än positivt. Förlusterna har avlöst varann.

Innan norrortsderbyt mot Vallentuna hade laget två segrar efter ordinarie tid på 14 matcher. Efter derbysegern – 5-6, verkar det vänt en aning för Sollentunagänget.

Trots en storförlust på hemmaplan mot Nyköping,1-5, kan laget bara konstatera att motvinden så smått vänt till lite medvind.

I dubbelmötet mot Hammarby var det Sollentuna som gjorde det mesta rätt. Första matchen slutade hela 7-2. I returen två dagar senare skulle siffrorna inte bli lika stora. Men det var ändå Sollentuna som förde matchen. Vann skotten med 18-32 och matchen med 4-1.

Det gör att laget är en poäng före just Hammarby i striden om jumboplatsen. Dessutom har Sollentuna en match mindre spelat.