HOCKEYETTAN Sollentuna HC spelade sin näst sista match, mot Hammarby, under söndagen – inför mardrömskvalet, som väntar runt hörnet. Man gav Hammarby, som är en av kvalmotståndarna, en rejäl tankeställare inför dessa matcher.

Runt hörnet väntar en mardrömsresa för fyra av lagen i hockeyettan östras serie. Då ska nämligen två av dem få respass till division 2 till kommande säsong och två av dem får stanna kvar i tredje högsta serien.

Lagen som nu ska göra denna mardrömsresa är Sollentuna, Wings, Segeltorp och Hammarby. Men det återstrå, för samtliga lag, en match till i östras vårserie.

För Sollentunas del har coronaviruset härjat lite i laget och gjort att matcher fått flyttats fram. En av dem var bortamatchen mot Hammarby, som spelades under söndagen. Där gav man lite svar på tal att man får se upp med Sollentunagänget.

Matchen i sin helhet var kanske inte någon direkt underhållningen. Sollentuna var effektiva och såg till att de åtta skott laget fick på mål under första perioden, gick tre in.

Även sollentunakeepern Aidan Pelino skulle få visa varför han blivit värvad i elfte timme, på deadline-day.

Han motade samtliga skott, elva till antalet, i första. Och så förblev det även i andra och tredje. Hans första nolla i Sollentunatröjan.

Den numera omskolade backen till forward, Viktor Lundberg, skulle få sista ordet för Sollentuna, när han retfullt tryckte in pucken, halvliggandes, och fastställde slutresultatet 4-0.