En medarbetare på Norrortstelegrafen mötte en varm och fin person för några veckor sedan. Personen som vi hädan efter kallar ”en bättre framtid” vill dela sin historia och vi vill hjälpa till med det. Man kan följa ”en bättre framtid” på instagram och veckovis här på Norrortstelgrafen.se. 

Pixabye

@enbattreframtid
Hejsan allihopa och varmt välkomna hit till min lilla bubbla i en större värld.

Mitt namn är ”en bättre framtid” men är mera känd hos mina följare som @enbattreframtid.

Jag är anonym och beroende.

Min barndom var kantad av våld i hemmet, jag var ständigt rädd för att bli bestraffad och upplevde en stark känsla av otrygghet. Mina föräldrar gjorde såklart deras bästa utifrån deras egna förutsättningar även om det inte var tillräckligt just då. Min barndom skulle senare komma att påverka mitt liv negativt i olika riktningar.

Jag hamnade ofta i slagsmål, jag retades väldigt mycket med lärarna och det resulterade oftast i kvarsittning (en form av bestraffning där man fick sitta kvar under rasten eller efter skolans slut och tänka igenom dumheterna man har gjort) eller samtal hem till föräldrarna.

Idag kan jag se tillbaka och förstå varför jag betedde mig som jag gjorde mot lärarna och omgivningen och det hela tyder på att jag inte mådde bra som barn p.g.a omständigheterna runt omkring mig.

Mitt dåliga mående resulterade i år av självdestruktivitet där stölder/snatteri, tågsurfning, boffa gas och graffiti bombning på tåg och väggar blev till större del min vardag för att senare övergå till tyngre droger som till sist eskalerade i ett gravt kokain missbruk.

Idag är jag över 30 år, har en liten son på 6 år. Jag har tidigare gått en KBT behandling, träffat psykolog och försökt hålla mig till olika nykterhetsprogram.

Idag bor jag på ett stödboende och har påbörjat en behandling. Det som är annorlunda den här gången är att jag har fått en helt annan självinsikt och förståelse kring mig själv och mitt missbruk.

Följ mig här på Norrortstelegrafen, nästa del kommer nästa måndag samma tid, eller följ mig på instagram där inlägg kommer lite då och då.

Väl mött
// @enbattreframtid

Bild: pixabye