HOCKEYALLSVENSKAN Nu är det allvar för Väsby. Det kan vara så att säsong 20/21 inneburit en snabbvisit i hockeyallsvenskan. Eller så har man vad som krävs för att besegra Kristianstad i bäst av fem matcher – för det är vad som återstår av hockeysäsongen för Väsbys del.
Vi är det bättre laget och på fem matcher hoppas jag det kan visa sig, säger Christian Holmblad.

Det har stått klart sedan några matcher tillbaka att Väsby och Kristianstad ska drabbas samman i en Play-out serie. Bäst av fem matcher är det som gäller och Väsby inleder med två hemmamatcher, tisdag (läs imorgon) och onsdag.
– Känslan är bra. Vi vet vad som kommer krävas av oss för att gå segrande ur serien. Det var skönt att avsluta med en seger (3-2 mot Almtuna red anm.) som också ger lite extra energi och självförtroende, säger Christian Holmblad och ger sin syn på de 52 matcher man spelat i Hockeyallsvenskan.
– Ja tyvärr kom vi nästsist, vi började serien alldeles för dåligt och hamnade ganska tidigt efter våra konkurrenter. Efter första fjärdedelen av serien tycker jag ändå vi växte in i det och vi har haft många bra perioder med bra spel.

Vad vill du säga varit svårast under denna säsongen?
– Det har funnits utmaningar under säsongen, men vill helst inte prata om det nu. Det jag kan säga är att det gäller att utvecklas och bli starkare av att gå igenom svårigheter.

Endast två dagars vila

Oavsett om det går till en femte och helt avgörande match, som spelas nästa tisdag i Renew Arena, är det ett tufft spelschema lagen har framför sig. Där man får vila två dagar innan match tre och fyra spelas.
– Förra året kändes det alltid som vi var starka när det var tätt spelschema, säger Holmblad.

Tillslut vad talar för att ni klarar er kvar i Hockeyallsvenskan?
– Jag tror stenhårt på att vi är det bättre laget och på fem matcher hoppas jag det kan visa sig.