INNEBANDY Vinnartrenden var på gång i Täby FC:s herrlag. Men två raka segrar har bytts ut mot tunga förluster.

Det fanns något positivt att ta fram för Täby FC:s herrar under de fem senaste matcherna. Två raka segrar. Laget bjöd upp till fight mot seriesegrarna Djurgården, och var sånär ikapp 6-7,  men föll tillslut med 10-6. Dessutom fick man med sig en poäng i hemmamatchen mot Salem – övertidsförlust – 3-4. Totalt hade laget spelat in sju poäng, på dessa fem matcher, fram till tisdagens hemmamatch, näst sista omgången, mot bottenkonkurrenterna Gävle GIK.

De tre poängen som stod på spel var i stort sett betydelselösa eftersom inget av dessa lagen åker ur serien till kommande säsong. Men lagen kämpade dock och det blev spännande in i det sista. Resultatmässigt följdes de åt där Täby hade en 3-2-ledning inför tredje perioden. Men efter att drygt halva perioden var avverkad kom kvittering för gästerna. När matchklockan tjöt för att matchens ordinarie tid var över, stod det fortfarande 3-3.

Täby hamnade i ett svårt läge, då laget fick en utvisning, som Gävle utnyttjade på bästa sätt. De plockade bonuspoängen. Det finns dock fortsatt chans att Täby inte blir jumbolaget när grundserien avgörs till helgen. Både Gävle och Täby har samma poäng men Gävlelaget har -31 i målskillnad och Täby -37.

Täby möter i sin hemmaborg IK Sätra medan Gävle på nytt besöker Stockholm för att ta sig an Bele Barkarby. Matcherna startar 17:00, lördag 13 mars – Livesändning via innebandy.tv

FOTO: Keith Rönnberg