Gran Turismo är mer än ett spel – det är också ett verktyg för biltillverkarna genom vilken de kan presentera sina nyskapade koncept och nya visioner. Porsche kommer att presentera just en sådan och det redan under söndagskvällen. 


För att sätta allt i rätt kontext – allt det här rör sig om det etablerade projektet Vision Gran Turismo, som är ett sammarbete mellan Gran Turismos utvecklare Polyphony Digital och biltillverkarna. Det hela går ut på att biltillverkarna sätter sina drömmar och visioner i verk för att skapa de mest unika bilar för det numera så otroligt populära racing spelet.

Några av dessa koncept är baserade på verkliga bilmodeller medans andra är teknologiska underverk som känns ha kommit till oss från avlägsna framtiden. Det här projektet, som startade när Gran Turismo firade sitt 15 års jubileum, har genom åren levererat riktigt intressanta bilar som numera är välkända i den virtuella racing världen. Audi e-tron, Mazda LM55, Pequeot L750 Hybrid, Volkswagen GTI Supersport med flera kan hittas och köras i Gran Turismos olika spel.

På söndag är det dags för Porsche att presentera sin splitternya bil för det kommande spelet Gran Turismo 7. GT7 kommer att lanseras i mars under det kommande året. Är ni nyfikna på och vill se vad Porsche har förberett för oss spelarna? Gå i sådana fall in på följande video under söndagen klockan 18:00, då den nya exklusiva virtuella bilen kommer att presenteras för allmänheten.