(bild pixabay,com)

 

Nu har du byggt klart din hemsida och känner dig nöjd.? Bra! Då har du åstadkommit mycket – men arbetet är inte klart! För att behålla din trafik och locka nya kunder behöver du löpande underhåll på hemsidan. För din säkerhet och för att få fler kunder/besökare.

Jag rekommenderar att du går in varje vecka och uppdaterar alla plugins och temat mm som behöver det.
Sedan tycker jag att du skall uppdatera innehållet då och då.
Frågan är vilken typ av uppdatering som du bör satsa på och vad som ger störst effekt . Här får du några tips.

Att du har en hemsida som du känner dig nöjd med är inte samma sak som att du är klar med den. Din sida måste underhållas! På olika sätt.
Om du vill ha fler kunder och öka trafiken måste du löpande uppdatera och förnya din hemsida. Den stora frågan är hur ofta ?
Det beror helt på dig själv och vilken typ av verksamhet du bedriver. Jag tycker att du ska planera in en dag i månaden och sätta dig ner med hemsidan och se över den. Du behöver inte göra allt på en gång, men gå igenom, utvärdera och bestäm vad du behöver göra framöver . Här är några tips för hur du kan uppdatera och underhålla din hemsida.

 

 

1. Byt ut bilder eller lägg till några nya.

Nya bilder är ett av de kanske enklaste och smidigaste sätten att fräscha upp hemsidan .

Bilderna kan du exempelvis anpassa efter årstider, högtider och liknande. Har du en speciell bild som bakgrund kan det vara bra att byta ut den emellanåt.

 

2. Lägg till kundrecensioner

Använd recensionerna för att uppdatera din hemsida. Du kan lyfta fram de bästa kundcitaten på startsidan .

Det bätsta är om du får lov av dina kunder att använda deras namn, och andra faktorer som ökar deras trovärdigheten. En bild gör också referensen mer levande.

 

3. Byta textstycke eller blogginlägg

Glöm inte att berätta för dina alla vad som händer i din verksamhet. Kanske kan du byta ut några av dina textstycken eller formulera om dem.

Fundera på vad som är nytt, vad har hänt den senaste tiden? Har du lärt dig något nytt, inspirerats av någon? Har du ett erbjudande?

 

4. Göra mindre förändringar

Din grafiska profil har du redan .. Med den grafiska profilen som grund kan du göra mindre förändringar i sidans design. Att ändra för mycket är inte bra men lite går utmärkt. Gör det bara inte för ofta bara.

 

5. Håll dig alltid informerad!

Se till att ha koll på vad som händer i din bransch och med dina konkurrenter. Vad är modernt eller trendigt? Fånga upp det och presenterad på din hemsida.

Om du är osäker kan du alltid fråga dina kunder vad de saknar, vad de vill ha mer av och så vidare.

Detta är några tips på aktiviter du kan göra på din hemsida gällande underhållet, när det gäller den tekniska sidan, grafiska och för att kunna locka fler kunder till dig.

Med Zooms enorma skalbarhet och stödjande verktyg kan företag skapa en värdefull

Här får du även ett blogginlägg jag gjort om säkerhet för din hemsida…

Så lycka till i din verksamhet.

Jan-Erik