ÖSTERMALM/STOCKHOLM

Stoppet skedde på Karlavägen i Östermalm, vid korsningen Sibyllegatan och genomfördes som en utredningsåtgärd i en pågående förundersökning.

Genom insatsen kunde flertalet personer gripas och våldsbrottet förhindras.

I nuläget finns det inga uppgifter om att det skulle ha varit ett förföljande innan stoppet skedde eller om någon person kom till skada när fordonet stoppades, dock har fordon skadats.

Ett vittne säger, enligt Aftonbladet, att det var världens biljakt och att polisen prejade in en bil i en refug och sedan släpade ut fyra män genom bilrutorna och lade dem på marken.

Enligt vittnet, så bar de gripna männen kläder från budfirman DHL och enligt aftonbladet, så bekräftar DHL:s presstjänst att det stämmer.

– Enligt mina uppgifter, så handlar det inte om DHL anställda, utan personer som har använt våra kläder, vilket är mycket beklagligt, säger Erik Söderberg som är kommunikationschef på DHL.

Vid samma tid greps tre personer till på andra platser och de sju gripna tillhör ett kriminellt gäng från västerort, som polisen, enligt uppgifter till Aftonbladet, kallar ” Tango”, som tidigare benämndes ”Tenstanätverket” eller ”Rinkeby 5”

Ligans mål, ska enligt Aftonbladet, ha varit att kidnappa en förmögen näringslivhöjdare på Östermalm.

Två 26-åringar,en 27-åring och en 29-åring greps i bilen på Karlavägen, samtidigt som polisen slog till och grep en 20-årig kvinna på en annan plats i Stockholmsområdet.

I den samordnade insatsen under morgonen så kunde även ytterligare två personer gripas, varav en man greps i Västerås.

På grund av tidigare brottslighet och hot som riktats mot dem, så ska minst två av de nu gripna ha skyddade personuppgifter.

Polisinsatsen ”Operation Volta”, ska enligt uppgifter till Aftonbladet, ha varit planerad sedan länge och förberedelser ska ha tagit mycket tid i anspråk, med bland annat span på flertalet personer samt telefonavlyssningar.