STOCKHOLM Polisen larmar nu om telefonbedrägerier mot äldre. Det handlar om uppringare som på olika sätt får den uppringda att logga in via bankdosa. Det skriver på sin hemsida i kväll, måndag.

Det är viktigt att alla pratar med sina äldre vänner och anhöriga om problemet och om att aldrig lämna ut kort, kortuppgifter eller logga in via bankdosa, betonar polisen på sin hemsida klockan 19 i kväll, måndag.
Många äldre personer luras inte sällan på stora belopp av dessa bedragare. Stockholmstelegrafen.se har flera gånger skrivit om personer som inte drar sig för att lura äldre.

Bedragarnas metoder är fräcka. Man behöver inte vara en äldre person för att luras av bedragarna men de ger sig ofta på äldre, som ofta tror personer om gott.

Bedrägerier via falska telefonsamtal drabbar många som förlorar sina pengar genom att de luras att lämna ut koder, logga in på sin bank eller lämna ifrån sig sina kort. Bedragare riktar ofta in sig på äldre personer och andra utsatta grupper, skriver polisen vidare.

Men polisens råd är att inte tro på personer som via telefon ber om den äldres kontouppgifter eller liknande. Avsluta hellre samtalet innan den verbalt skicklige bedragaren har fått som hen vill.