Under flera år har Stockholms norrortsbor varit bortskämda med att fått se hockeylag från både södra och norra delen av Sverige.

Detta för att Väsby under ett antal säsonger varit framgångsrika och fått pusselbit efter pusselbit att falla på plats. Nu är Vilda Väsby i hockey-Sveriges näst högsta serie – hockeyallsvenskan.

Tanken var, enligt mig i alla fall, att Vallentuna Hockey skulle ta stafettpinnen vidare för att fortsätta ge norrortsborna ännu mera allettanhockey. Detta efter att man värvat flertalet rutinerade spelare och dessutom bytt ut tränarstaben.

För varken Wings, även om man fått låna spelare av Väsby, eller Sollentuna såg tillräckligt bra ut för att ha någon chans att ta sig till allettan.

Nu blev det inte alls så – mycket för att corona härjade i hockeyettans östra serie.

Viruset satte stopp för att ta Vallentuna till ytterligare en allettan-säsong. Nu borde laget haft detta i åtanke – att viruset kunde komma in i laget och sätta stopp för spel under en period och haft en plan B.

Ja man kanske hade en sådan plan. Men i så fall borde man väl varit bland de fem bästa i östra serien, eller?

Zoomar man ut lite och kikar med ögonen som opartiskt så måste man lägga ansvaret på dessa stjärnorna som laget så friskt värvade in innan serien drog igång, samt trotjänarna som ville vara med om en ny succésäsong.

Victor Andersson, Stefan Söder och Alexander Ek är de spelare som levererat under grundserien. Av lagets totalt 81 mål, stod dessa tre för 31 fullträffar.

Men vart tog Nicklas Lehmann, Marcus Andersson, Andreas Paulsson och Jacob Lundin vägen?

Bara för att nämna några.

Lehmann var trea i den totala poängliga förra säsongen när han spelade i Huddinge.

Andersson, Paulsson och Lundin var i toppen av den interna poängliga i Vallentuna – men i år hamnade samtliga utanför topp 25 i den totala poängligan.

Ett underkänt betyg om ni frågar mig.

För oss norrortsbor som hade längtat efter att få se en underhållande allettan-serie får i stället ta sig till hockeyladorna i Stockholms norra förorter och se en sunkig fortsättningsserie där fem Stockholmslag, ett Gävlelag (Strömsbro) och Nyköping göra upp seriesegern.

Ja det är bara att acceptera läget även om man inte vill.

Tack för ordet – Kenneth Andersson