INNEBANDY. 2021 hade börjat positivt för Täby FC:s herrar – fyra poäng på två matcher. Där man hade en härlig derbysegern mot AIK. Nu blev det ett kliv tillbaka efter mötet mot IK Sätra.

Det verkade som att TäbyFC:s herrar hade hittat nycklar till att plocka poäng när 2021 inleddes. Den tunga suddenförlusten, 7-8, i derbyt mot Tullinge följdes upp med en ny derbymatch mot AIK två dagar senare. Då fick laget göra segervrålet i omklädningsrummet efter seger med 9-4.

Under tisdagen var det dags igen. Denna gången stod bottenkonkurrenterna IK Sätra för motståndet. Och det blev en tät och tuff match sett över de 60 minuter man spelade.

Täby FC hade ledningen efter första perioden med 2-1. Mittperioden gick till hemmalaget som klev ut i omklädningsrummet med en 4-2-ledning. Täbyiterna tog tag i matchpinne direkt och efter 12:54 av tredje så hade man satt sig i förarsätet rent målmässigt – 5-4. Men IK Sätra ville annat i sin hemmaborg, bara 55 sekunder efter Täbys ledningsmål satt kvitteringsbollen.

Ordspråket säger att en olycka kommer sällan ensam. Och det kan man verkligen slå fast vid. För drygt en och en halv minut senare så gjorde Sätra även 6-5 och Täby var tvungen att jobba i ett nytt underläge. Men med 19 sekunder kvar avgjordes matchen, när hemmalaget skickade in 7-5.

Täby FC ligger fortsatt kvar på nedflyttningsplacering. En poäng tillgodo mot jumbolaget Strängnäs som gästar K-Rauta under lördagen.