En enkel men uppskattad skaldjurssoppa med gott vitlöksbröd.
Tack Malin för middagstipset.
Tack Malin för middagstipset.
ca 4 port
3 morötter
2 stora gula lökar
Skalen/renset från skaldjuren
4-5 msk tomatpuré
1 krm cayennepeppar
1 msk olivolja
3 dl vitt vin
7 dl vatten
2 dl grädde
2 msk färdig hummerfond
Salt
Vitpeppar
Dekoration
lite fint hackad chili
1 kvist dill
1 kg skalade räkor (eller blandade skaldjur)
• Hacka morötter och lök.
• Koka ihop morötter och lök med tomatpuré, skal/renset, cayennepepparen, olivoljan och vinet. Låt koka 10-15 min.
• Sila bort allt rens, morötter och lök.
• Tillsätt grädden och hummerfonden. Koka 5 min.
• Salta och peppra.
• Häll upp i tallrikar och toppa med dill, hackad chili och skaldjur
• Servera gärna med vitlöksbröd
Related posts
Senaste nytt
Kommentarer
- diskho dubbel om Grovt våldsbrott i centrala Stockholm
- Lennart Cordesius om Trot om du vill om parkeringsvakten
- Thomas Friberg om Trot om du vill om parkeringsvakten
- Lena Lindmark om Vårpromenad förbi gamla kvarnar och krogar, kolerakyrkogård och galgbacke.
- Krisrina Hiĺlgren om Vårpromenad förbi gamla kvarnar och krogar, kolerakyrkogård och galgbacke.
Hur kommer det sig att vi gör om samma misstag gång på gång?
Det korta svaret är att det är småbarnshjärnan som tar över. Vår moderna tillvaro har blivit mycket mera komplicerad än vad våra hjärnor egentligen är skapta att hantera. När vi blir stressade söker vi trygghet i invanda beteenden och försvarsmekanismer, och gamla känslor dyker upp. Djupast rotade är förstås de från barndomen.
Plötsligt är sommarplågorna framme
Plötsligt dyker de personliga sommarplågorna upp. De mänskliga sommarplågorna.
Vilken typ är du? Vilken typ avskyr du?
Läs och rösta