En enkel men uppskattad skaldjurssoppa med gott vitlöksbröd. 
Tack Malin för middagstipset. 
 
ca 4 port

3 morötter
2 stora gula lökar
Skalen/renset från skaldjuren
4-5 msk tomatpuré
1 krm cayennepeppar
1 msk olivolja
3 dl vitt vin
7 dl vatten
2 dl grädde
2 msk färdig hummerfond
Salt
Vitpeppar
Dekoration
lite fint hackad chili
1 kvist dill
1 kg skalade räkor (eller blandade skaldjur)

• Hacka morötter och lök.
• Koka ihop morötter och lök med tomatpuré, skal/renset, cayennepepparen, olivoljan och vinet. Låt koka 10-15 min.
• Sila bort allt rens, morötter och lök.
• Tillsätt grädden och hummerfonden. Koka 5 min.
• Salta och peppra.
• Häll upp i tallrikar och toppa med dill, hackad chili och skaldjur
• Servera gärna med vitlöksbröd