Utan någon särskild ordning tänkte jag skriva lite om några webbläsare där ute.

Det finns många, jag tänkte ta upp fyra här! så låt oss börja.

Medan majoriteten av de finaste webbläsarna verkar likna varandra på ytan fungerar de alla på ganska olika sätt. Vissa erbjuder större säkerhetsfunktioner, medan andra är mer angelägna om att ge en mer förenklad användarupplevelse med användbara verktyg och genvägar. Google Chrome är för närvarande marknadsledande, enligt Statista
, med en massiv 68,76 procent av människor som använder den från juni 2021.

Medan de finaste webbläsarna tidigare var begränsade till dem som användes på en stationär eller bärbar dator, surfar de flesta nu på sina mobiltelefoner, så välj en som fungerar bra på dina enheter. Nästan alla webbläsare som listas här låter dig logga in från olika enheter och spara alla dina inställningar och bokmärken, så att du kan fortsätta där du slutade på vilken enhet som helst.

Majoriteten av de största webbläsarna har också inbyggda säkerhetsfunktioner. Vissa inkluderar lösenordshanterare och brandväggar, medan andra inkluderar ett VPN.
Men om du är seriös med onlinesäkerhet behöver du ytterligare skyddsåtgärder. För att vara anonym online, titta på de bästa VPN -tjänsterna

(egen bild)

Maxthon.

Detta är ett bra val om du gillar att dra och släppa.

Om du föredrar utseendet på Internet Explorer men inte har Explorer installerat på din Windows 10 -dator är Maxthon en utmärkt lösning. Maxthon erbjuder några utmärkta egenskaper, varav den mest anmärkningsvärda är drag-och-släpp-innehållsfunktionen.

Detta eliminerar behovet av att klippa, kopiera eller spara innehåll genom att låta dig ta en bild eller innehåll från vilken webbplats som helst och släppa det i ett personligt meddelande eller e -postmeddelande för att dela eller skicka.

Maxthon har också föräldrakontroll som låter dig filtrera visst innehåll baserat på webbplatsens betyg och säkerhetsnivåer. Webbadresser och information som anges i onlineformulär sparas och fylls i automatiskt nästa gång du börjar fylla i ett formulär. Du kan dock ändra inställningarna för att förhindra att personlig information fylls i automatiskt.

Eftersom denna webbläsare inte är särskilt bra på att förhindra nedladdning av skadlig programvara eller nätfiske, rekommenderar jag att du använder en tredjeparts antivirusprodukt utöver Maxthon.

Kompatibilitet: Windows, macOS, Android, iOS

+Dra-och-släpp-innehållsfunktion

-Stoppar inte skadliga nedladdningar

Maxthon 6 Cloud Browser

(egen bild)

Opera:

Bra allround

Eftersom det använder samma grundläggande program som Google Chrome, har Opera en liknande känsla för det. Opera, å andra sidan, är ovanligt eftersom det har ett sidofält där du kan fästa länkar till dina favoritwebbplatser, liknande bokmärken, samt genvägar till e -post och chattfönster.

Du kan dölja sidofältet och använda fler standardmenyer och verktygsfält som andra webbläsarprogram genom att justera inställningarna.

När det gäller initial installation, webbplatsnavigering och sidladdning är Opera i nivå med Firefox och Chrome. Den fungerar på iOS- och Android -mobila enheter och är kompatibel med både Windows- och Mac -datorer. URL -fältet fungerar också som ett sökfält, och det stöder stapling, vilket gör att du kan dra och släppa öppna flikar i önskad ordning.

Flera webbplatser som inte är bekanta med Opera, särskilt mycket gamla och inaktuella webbplatser som inte har uppgraderats till de senaste webbläsarstandarderna, blockerar Opera. Som standard inkluderar Opera inte några webbplatsblockering eller föräldrarestriktioner, men dessa kan läggas till med tillägg.

Kompatibilitet: Windows, macOS, Android, iOS
http://www.opera.com/

+Använder samma basprogram som Google Chrome

-Känns inte igen av äldre webbplatser, vilket kan blockera din åtkomst till dem

Opera webbläsare | Snabbare, säkrare, smartare | Opera

(egen bild)

Mozilla Firefox

Var säker och säker online med den säkraste webbläsaren

Mozilla Firefox är tillbaka i de stora ligorna efter några år i en svacka på grund av dess tendens att tugga upp all datorns RAM -minne. Denna uppdaterade version av Firefox använder mindre systemresurser samtidigt som den tillhandahåller alla de funktioner du kan förvänta dig av en webbläsare.

Firefox har också en av de mest kompletta uppsättningarna säkerhets- och sekretessfunktioner i alla webbläsare, vilket gör den till den säkraste webbläsaren att använda för att skydda din personliga information online.

Den enda bristen på Firefox just nu är bristen på tillägg jämfört med Chrome och Edge, som båda har ett stort tilläggsbibliotek. På grund av Firefox ovanliga arkitektur kräver det anpassade tillägg, därför är biblioteket inte så omfattande som vi skulle vilja.

Kompatibilitet: Windows, macOS, Android, iOS

+Snygg design

+Robusta säkerhets- och sekretessinställningar

+Lågt systemdrag

-Färre tillägg än Chrome

Ladda ner webbläsaren Firefox Browser på svenska och mer än 90 andra språk

(egen bild)

Chrome är en webbläsare som utvecklats av Google.

Om du använder Google -paketet är det här en bra webbläsare, men den använder mycket kraft.

Under lång tid regerade Google Chrome dominerande i världen av webbläsare, men det har nu glidit till andra plats på vår lista. Chrome har en elegant, minimalistisk stil som innehåller all information och funktionalitet du behöver utan att komma i vägen eller se ful ut, och det har ett omfattande bibliotek med tillägg som hjälper dig att anpassa din webbläsarupplevelse. Chrome har också en elegant, minimalistisk stil som bär all information och funktionalitet du behöver utan att komma i vägen eller se ful ut.

Den är också kompatibel med nästan alla enheter du kan tänka dig, och du kan synkronisera dina preferenser mellan enheter med ditt Google -konto. Detta innebär att din smartphone, till exempel, kommer ihåg de bokmärken du lagrade på din bärbara dator.

Det har dock blivit lite resurskrävande, och om du har för många webbplatser öppna samtidigt kommer det att äta upp ditt system -RAM. Om du är orolig för att den stora tekniska avlyssningen ska prova Edge eller Firefox istället. Det är inte heller fantastiskt när det gäller sekretessinställningar, och det använder en mycket omstridd teknik för att rangordna användare som heter FLOC, så om du är orolig för stor teknisk snooping på dig, prova Edge eller Firefox istället.

Kompatibilitet: Windows, macOS, Android, iOS

+Ser bra ut

+Massor av tillägg

+Inställningar för flera enheter

-Resurs hungrig

-Har FLOC -dataspårning

Webbläsaren Google Chrome

Det var en kort recension av 4 webbläsare jag testat. Hoppas detta har varit intressant och kanske har du lärt dig något mer! och besök gärna min blogg för att få läsa mer om allt inom software, tips och tricks mm

Jan-Erik Lindblom