(bild pixabay.com)

 

 

Källa: wordpress.org

När du ska flytta en hemsida i WordPress från en plats till en annan, kan du göra på flera sätt, men här kommer jag att visa er det enklaste sättet enligt mig.

Med hjälp av ett plugin som heter :

All-in-One WP Migration

Så låt oss börja!

Först ska du installera pluginet på BÅDA platserna…..

All-in-One WP Migration, som introducerades 2013 och används av över 60 miljoner webbplatser, är en av WordPress mest pålitliga och använda plugins för att flytta webbplatser med absolut lätthet.

All-in-One WP Migration är intensivt byggd med den icke-tekniska användaren i åtanke och kommer laddad med nybörjarvänliga funktioner som låter dig migrera din WordPress-webbplats med liten eller ingen teknisk kunskap eller erfarenhet.

 

All-in-One WP Migration

 

 

 

Är du redo att migrera din webbplats? Det är snabbt och enkelt som 1, 2, 3:

  1. Installera All-in-One WP Migration plugin.
  2. Tryck på exportknappen för att bunta ihop din databas, mediefiler, plugins och teman i en snygg fil.
  3. Packa upp filen på den nya platsen med en lättanvänd ”dra och släpp”-funktion i WordPress-instrumentpanelen på din nya webbplats.

Full kompatibilitet och support:

Allt-i-ett WP Migration har testats omfattande och bekräftats vara kompatibel med de flesta WordPress-plugins och teman.
Det betyder att du inte får uppleva kompatibilitetsproblem med korsplugin som kan sakta ner, bugga eller bryta ner din WordPress-webbplats när du installerar och använder All-in-One WP Migration.
Faktum är att All-in-One WP Migration har samarbetat med flera tema-/plugin-leverantörer för att distribuera deras teman/plugins med oss ​​som ett enda, lättanvänt och lättinstallerat paket.
Dessa leverantörer litar på att vi och vårt plugin förser sina kunder med pålitlig produktleverans, support, migrering och säkerhetskopior.

När du gör detta så för du över en hemsida, fort enkelt och säkert utan problem, det du skall tänka på är att ditt webbhotell kanske har en begränsning av hur stor fil du kan föra över, så är hemsidan för stor kan du få ett meddelande om att överförimgen inte gick att göra. Lugn, då kontaktar du ditt webbhotell och ber dom att öka mängden  på din hemsida (den NYA platsen för sidan) de brukar hjälpa till med det, förklara bara så löser de det på 5 minuter.

Lycka till…

Läs mer här på min blogg om mer tips mm

Här är länken till pluginetoch när du skall installera det, sök efter det i din wordpresspanel.

Jan-Erik Lindblom