Subscribe Now

Trending News

Genom att använda vår webbsida godkänner du våra cookies.

Artikel

Videoredigeringsprogram, bästa gratis programmen 2021
Teknik och Prylar

Videoredigeringsprogram, bästa gratis programmen 2021

(Bild från Pixabay.com)

 

Gratisprogram för videoredigering 2021

Med videoredigeringsprogram kan man enkelt skapa perfekta klipp för att dela på Youtube, Facebook, Instagram eller där man själv vill.

Det finns flera gratis videoredigeringsprogram där ute.

Att hitta de bästa gratisversionerna kan vara överväldigande iband . Jag ska här visa på några av de bästa redigeringsprogrammen som jag hittat. Samtliga mjukvaror låter dig använda verktyg såsom att trimma klipp, justera hastigheten och lägga till green screen-filter. Även om du inte har redigerat tidigare så kommer du se att dessa program är lätta att få ett grepp om.

Nu får jag väl säga att dessa gratisprogram kan väldigt mycket, men förstås när det kommer till mer avancerade redigernsformer etc så är det de betalda som är bäst. Så om du är ute efter det allra bästa och vill ha marknadsledande verktyg och resurser så rekommenderar jag att du överväger ett premiumprogram först. Men prova ett gratis först.

 

1. Lightworks

Specifikationer

Platform: Windows/Mac/Linux

Anledningar att köpa

Väldesignat gränssnitt+Avancerade redigeringsverktyg+Realtidseffekter

Anledningar att låta bli

-Svårare inlärning än några andra – Exporterar endast i MPEG

Lightworks tycker jag är det bästa gratisprogrammet för den som vill skapa professionella videos gratis

Du får med programmet tillgång till flera avancerade verktyg som du oftast bara hittar i dyra redigeringsverktyg . Det inkluderar möjligheten att importera och rendera klipp i bakgrunden och att se videoeffekter även i realtid.

Nackdelen är att det kan ta ett tag att lära sig hur Lightworks fungerar . Du kan flytta runt olika editeringsverktyg för att skapa nästan en oändlig form av layoutvarianter.

Du kan ladda ner och installera Lightworks gratis på Windows, Mac och Linux.Du kan förstås senare uppgradera till Lightworks Pro. Med den uppgraderade versionen så kan du exportera filer i fler format, skapa 3D-mästerverk och ladda upp direkt till Youtube.

 

2. Shotcut

Uppfriskande gränssnitt på en gratisredigerare

Specifikationer

Operativsystem: Windows, macOS, Linux

Anledningar att köpa

Enkelt att importera mediefiler+Stort urval av filter och effekter+Stöd för direktströmning

Anledningar att låta bli

-Ingen förhandstitt på filter

Shotcut började faktiskt som ett gratis videoredegeringsprogram på Linux. Den här utvecklingsresan har resulterat i ett litet annorlunda användar men som är gratis.

Några saker med Shotcut är enkla och självklara, såsom att dra mediafiler in i ditt projekt. Det ska kanske sägas att Shotcut har en rätt svår inlärningskurva jämfört med fleraandra videoredigeringsprogram.

Det allra bästa med programmet tycker jag är den stora valmöjligheten av filter på såväl ljud- som bildinnehåll. När det är adderat så kan du lägga och redigera filter för att få just den effekten du vill ha.

 

3. VSDC Video Editor

Stöd för flera skärmar

Specifikationer

Operating system: Windows

Anledningar att köpa

Stöd för flera skärmar+Antiskak-teknologi

Anledningar att låta bli

Begränsade upplösningar

VSDC Video Editor brukade vara ganska känt som ett av de mer klumpiga videoredigeringsprogrammen. Men den senaste utgåvan har ett dramatiskt förbättrat gränssnitt med ett bra mörkt tema och möjligheten att lösgöra individuelle fönster för att kunna redigera på flera skärmar.

Precis som Lightworks så är VSDC ett icke-linjärt videoredigeringsprogram som kan mäta sig med dyrare produkter. VSDC kommer i både en gratisversion som en premiumversion. Den stora nackdelen är att gratisvarianten inte kan användas för upplösningar över 1080p.

Programmet har support för flera olika videoredigeringsfunktioner som övergångar, animationer, vattenstämpel och maskering. En annan funktion är att man får med ett verktyg för att ta bort skakningar i klippen.

Detta var några av de verktyg jag kan rekommendera, det finns flera därute men jag tar upp dessa i denna artikel.

Avslutningsvis

Är gratis programvara bra för mig?

Video är det ”nya ”: Tidigare drömde man om att bli rockstjärnor, idag så drömmer många om att bli videobloggare Samtidigt har videos blivit det universella språket på internet.

>>>>Lycka till i ditt skapande och glöm inte attt besöka min blogg för mer spännande software poster/artiklar. Välkommen..<<<<<

Jan-Erik Lindblom

Related posts

Lämna ett svar

Required fields are marked *