(Bild pixabay.com)

 

En webbplats är det viktigaste instrumentet för att skapa varumärke och generera försäljning för ett litet företag. Det är en välkomstmatta för dig. Om du äger en e-handelsbutik är det inkomstkällan som håller ditt företag flytande. Det är den bästa tekniken för att visa din kompetens om du är i servicebranschen. Ditt företags webbplats bör representera de lösningar du erbjuder, oavsett om du säljer varor eller tjänster, och du måste leda människor dit.

Här är fem förslag för att skapa en dynamisk webbplats som kommer att fungera som ett bra marknadsföringsverktyg för ditt lilla företag.

 Hur man skapar en minnesvärd webbplats

Tillämpa samma grundläggande varumärkesidéer på din webbplats som du använder på dina andra kommunikationskanaler. Börja med ett minnesvärt domännamn, helst ett som motsvarar ditt företagsnamn. Inkludera ditt företags logotyp, slogan och andra symboler. Gör din design tilltalande och förenlig med annat marknadsföringsmaterial eller jämförbara system som används på dina fysiska platser.

Gör det så användarvänligt som möjligt.

På dynamiska webbplatser är användarupplevelsen avgörande. På internet rör sig människor snabbt. Som ett resultat behöver du en webbplats som är enkel att navigera och använda. Användbarheten förbättras med en enkel navigeringsväg, toppnavigeringsflikar och en brödsmulastruktur. Den totala känslan en person har efter att ha anslutit till din webbplats kallas användarupplevelsen. För att uppnå utmärkt användbarhet behöver du följande element. Enkla sökningar, personliga rekommendationer, ett smidigt köpförfarande, korrekta produktbeskrivningar, vittnesmål och snabba svar på kundsupportfrågor är allt du vill erbjuda.

 

Använd ett innehållshanteringssystem för att skapa din webbplats.

Under 2000 talet har skapande av småföretagswebbplatser med ett innehållshanteringssystem blivit normen. Även marknadsföringsorganisationer använder WordPress, Joomla och Drupal för att skapa webbplatser för sina kunder. WordPress är det mest använda innehållshanteringssystemet.

Lättheten med vilken du kan byta material och lägga till funktioner är en av fördelarna med att använda ett CMS. Användningen av ett innehållshanteringssystem (CMS) för att tillhandahålla uppdaterade bloggartiklar tillsammans med statiskt webbplatsinnehåll är både effektivt och effektivt. Det finns teman tillgängliga för nästan alla typer av webbplatser du kan tänka dig. Det finns högkvalitativa e-handelssajter och företagslayouter tillgängliga.

 

Responsiv design är vägen att gå.

Mobila enheter används för fler sökningar än stationära datorer. Du behöver en responsiv webbplats. En responsiv webbplats anpassar sig efter storleken på användarens skärm, oavsett om det är på en stationär dator, surfplatta eller smartphone. Det är enklare att skapa och hantera en responsiv webbplats. Mobilvänlighet är nu en avgörande komponent i Googles sökranking. Om du använder WordPress, välj helt enkelt en responsiv mall.

 

Kunderna ska engageras och behållas.

Effektiv marknadsföring och SEO kan hjälpa din webbplats att få fler besökare. Detta är bara det första steget. Du vill också hålla besökarna engagerade och intresserade. För att få följare och tillåta andra att dela ditt material, visa knappar för sociala medier på framträdande plats. Ditt nyhetsbrev eller e-postlista bör ha ett synligt prenumerantformulär eller en knapp. För att fånga en besökare för fortsatt kommunikation och för att behålla dem som konsumenter, använd sociala medier och prenumerantlistor.

Trots att över hälften av småföretagen fortfarande inte har någon, är det en nödvändighet att ha en webbplats. Ännu viktigare, skapa en som är enkel att underhålla samtidigt som den är tilltalande och användarvänlig för besökarna. För att tilltala en bred publik, använd responsiv design och integrera funktioner som engagerar och behåller kunder. Registrera dig för mitt veckovisa nyhetsbrev för fler användbara tips om hur man driver ett framgångsrikt litet företag.

Avslut

Så nu är det bara att sätta igång. Använd gärna artiklarna i denna blogg till ditt arbete, det finns många tips här om hur man gör och vad man behöver för att bygga sin hemsida.

Lycka till.

 

Jan-Erik Lindblom