Senaste vinst mot Malmö i Hovet gav Djurgården så viktiga tre poäng, men framför allt en hel del självförtroende som kommer att behövas nu när laget äntrar den så kritiska fasen av säsongen. Om Djurgården misslyckas här så kommer kvalspel bli ett oundvikligt faktum.


Det var en märklig hemmamatch för Djurgården när man mötte Malmö under den sista dagen i november. Pressen som för tillfället ligger över Djurgården går inte att förbise. Trots detta lyckades Djurgården med en av de klart bästa prestationerna under denna säsong och nollade skåningarna.

Det var Ludvig Hedström som med ett lurigt skott från blå satte tonen för matchen och 1:0 för hemmagänget. Drygt sex minuter senare gick Djurgården till en tvåmålsledning genom Rasmus Bengtsson som sköt in 2:0. Så höll sig ställningen ända in på sista minuterna utav den tredje perioden när Linus Andersson punkterade matchen med 3:0.

Närmast väntar Oskarshamn på bortais, ett lag som till skillnad från Malmö och Djurgården spelar om de betydligt högre positionerna i tabellen och som just nu ligger på en sjätteplacering. Det återstår att se om Djurgården lyckas gå segrande ur denna striden. Närmast jagar man Timrå som förvisso ligger enbart fyra poäng förre, men som också har en match till godo på stockholmarna.

Skulle Timrå vinna sin kommande match mot Malmö samtidigt som Djurgården förlorar imorgon, så skulle läget bli ytterst allvarlig. Senaste match tyder dock på att Djurgården har kapaciteten till att få med sig resultat. Lyckas laget spela tätt bakåt och förvalta sina chanser så kan det eventuellt leda till en ny vinst, en vinst som skulle kunna starta upp Djurgården rejält och ge hopp om att så småningom lämna tabellbotten.

Annonsera