HOCKEYALLSVENSKAN Väsby lyckades inte ta poäng i småländska skogarna. Laget tappade en 3-1-ledning i mittperioden och fick kliva av med ny tung förlust.

Väsby är redan klar för det negativa kvalet i hockeyallsvenskan. Nu spelar laget de sista matcherna för att få in positiv energi till dessa möten, där Kristianstad står för motståndet.

Senast de var nere i de småländska skogarna och Nelson Garden Arena, blev det att åka hem med en 8-2-förlust. Det ville man inte så här i slutet av grundserien.

Och det såg bra ut till en början.

Riktigt bra faktiskt.

Efter tre minuters spel av mittperioden gjorde Sebastian Bengtsson 3-1 till Väsby.

Men då vaknade hemmalaget till och reduceringen till 3-2 kom efter att halva matchen var spelad. Och det skulle bli värre för Väsbyiterna.

Med 19 sekunder till pausvilan stänkte Tingsryd in kvitteringspucken i ett powerplay.

Tredje perioden blev drygt åtta minuter gammal när smålänningarna satte sig i förarsätet målmässigt, genom 4-3. Och när slutsignalen tjöt i Nelson Garden Aren hade Väsbys 29:e förlust denna säsongen noterats efter att Tingsryd gjort både 5-3 och 6-3.